Лияна Панделиева възропта срещу така наречените водещи новини на Би Ти Ви!

Журналистката Лияна Панделиева пътува често по света, но не пропуска и случващото се у нас. Преди ден тя изля публично възмущението си от Би Ти Ви. И водещите теми, с които националната медия занимава зрителите си: [caption id="attachment_576860" align="aligncenter" width="300"]Лияна Панделиева Лияна Панделиева насоли Би Ти Ви[/caption]

"Водеща новина на Би Ти Ви: Ценко Чоков е върнат в ареста... Следва уникално, невероятно, единствено по рода си интервю с Ценко Чоков в дома му. На заден план - сгънат инвалиден стол.

Ценко не спира да пита: нема ли той право да яде, като е бил на зъболекар, а то на сичкото отгоре, час и половина преди зъболекара и час и половина след него, не бива да яде.

Липсва ми - остро ми липсва! - въпрос на водещата: Вие наистина ли си слагате амалгамени пломби, щото от поне 30 години керамичните не се нуждаят от толкова глад.

За по-сигурно Би Ти Ви интервюира и жена му, която казва, че той наистина трябва да похапва, по възможност в ресторант.

Водещата новина за зъбите, апетита, червата и хранителните навици на Ценко Чоков. И какво мисли жена му по въпроса продължават ШЕСТ МИНУТИ.

Нито една национална, транс национална, културна, обществена новина не продължава шест минути още с началото на новините! Изключително ексклузивната история на Ценко продължава с цяло, ама напълно цяло интервю, в утрешното предаване на медията. Думите в началото на емисията били само за вдъхновение. Нито дъх от думите на Ценко не бива да останат нечут! Емисията продължава с разсъждения по темата за евентуалното пускане на Десислава Иванчева и отново е разказана цялата история за ареста, сумата, съзаклятниците. Стигаме до минута 11 от новините, а в събота те са общо 20. Следва напоително инфо как е източено водното огледало на Кърджали, за да извадят трупчето на новороденото седмо дете на циганка. Мнения на случайни хора: един не можел дори куче да хвърли във водата, а лелята - направо не може да си го представи!

Чак като пето-шесто парче е ветото на президента върху идеята за ареста на непослушните деца, за което родителите не бива да бъдат уведомени. Едно от мненията по въпроса е, че децата може да се страхуват от лошите си родители (?!) Иначе всяко дете е напълно свободно да се обади на адвоката си!

Ако на национална медия водещата новина може да е мнението на Ценко Чоков за това може или не може да се храни на ресторант, когато е под арест, ега ти... На вас оставам да допълните останалото", гневи се Лияна Панделиева.