Филм за Наим Сюлейманоглу предизвиква скандал

Филм за Наим Сюлейманоглу предизвиква скандал
4.5 (90%) 2 votes
„Джобният“ Херкулес става „Турският Херкулес“

Филм за Наим Сюлейманоглу е напът да предизвика скандал! – пише в. „България днес“. Лентата се подготвя от турски режисьор и ще бъде озаглавена „Турският Херкулес“, а не „Джобният Херкулес“, както е прочут олимпийският и седемкратен световен шампион по вдигане на тежести – отбелязва изданието.

Очакванията са лентата за легендарния спортист, роден в момчилградското село Птичар, че чупи рекорди в киноиндустрията на южната ни съседка. Това става ясно от изявление на популярния терски продуцент Мустафа Услу, който обяви, че премиерата на филма ще бъде на 18 ноември, 2018 г. Тогава се навършват две години от кончината на Наим Сюлейманоглу.

Името на филма обаче предизвика възмущение и гняв у нас. Близки и приятели на спортиста, които живеят в Б ългария, са категорично против заглавието на филма.
„Наим е българин, нищо че по-късно стана турски гражданин“ – категорични са близките на звездата.
Щангистът е роден на 23 януари 1967 г. в семейството на български турци от с. Птичар.

Името „Турският Херкулес“ не е коректно. Подходящо е „Джобният Херкулес“, както му викаха не само в Турция, а и по цял свят“ – категоричен е приятел на щангиста, който живее у нас. В края на юли 2019 г. пък предстои откриването на паметник на Наим пред спортния комплекс в Момчилград.

Прякорът на Наим беше Джобният Херкулес

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар