Иво Танев не може повече да търпи "другото лице" на столицата!

Шоуменът Иво Танев взриви мрежата с пост, посветен на така наречените "столичани в повече". Не визираме сериала, разбира се... Той сподели в профила си думите на своя приятел Александър Костов, без значение дали мнозина ще го заплюят или ще се обидят след това. [caption id="attachment_574525" align="aligncenter" width="300"]Иво Танев Иво Танев не харесва "новото лице" на своята София[/caption]

"Роден съм и съм израснал в този град. Обичам го! Помня времената, когато София ухаеше на липи и улиците бяха потънали в сянката на кестените, когато сутрин те будеха гласовете на птиците, когато всеки ден се миеха улиците.

Сега нещата се промениха. Искам да се обърна към тези, които избраха София за свой нов дом: Не можеш да превръщаш детската площадка на комплекса в който живееш в място за среднощни пиянски оргии и да принуждаваш съседите си да слушат цяла нощ чалга. Не можеш да превръщаш градинките в място за варене на лютеница и компоти. Не можеш да простираш бельото си по балкони и тераси гледащи към улицата. Не можеш да караш джипа си по софийските улици все едно си сам на пътя, без да спазваш елементарните правила за движение.

Не можеш да изхвърляш боклуците и фасовете си през прозореца. Не можеш да чупиш пейките в парка и на спирките на градския транспорт. Не можеш да говориш силно по улиците и в заведенията, да крещиш, да се опитваш да станеш център на внимание и да се държиш грубо и арогантно с останалите...

Софиянецът никога няма да парадира с това, че е от София. Няма да си прави снимки със забележителностите на града и да ги качва в социалните мрежи. Той няма нужда от това, той носи тези места в сърцето си. И няма да ги забрави никога, където и да се намира. А вие, ако имате избор и ако нещо се обърка и можете да се върнете по родните си места, то аз нямам. Трябва да остана тук след вас, за да почистя и поправя всичко това, което сте измърсили и унищожили. За да се наричаш софиянец, не е задължително да си роден в този град. Не е задължително тук да са родени твоите родители, баби и дядовци.

За да се наричаш софиянец трябва да обичаш София! И не мислете, че искам да обидя или оскърбя някого, не, просто искам да заобичате този град, да накарате и децата ви да го заобичат и дори и да не сте родени тук, вие и вашите деца, да можете гордо да се наречете софиянци. Обикнете София, пазете я и тя ще ви отговори със същото!", сподели Иво Танев.