Емил Кошлуков не приема съчувствието към кметицата Иванчева, което мнозина демонстрират!

Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков излезе с два поста за кметицата Иванчева в мрежата. В първият той постна снимка на тоалетната на задържаната в ареста. Като заяви, че самият той се е намирал в доста по-лоши условия през живота си: [caption id="attachment_574499" align="aligncenter" width="300"]Емил Кошлуков Емил Кошлуков хич не жали Иванчева[/caption]

"Това било снимка от килията на Иванчева, според някои възмутителна. Сега, не казвам че съм експерт, ама аз лично съм бил в далеч по-лоши, тази е направо хотелска тоалетна. Все пак Иванчева е в ареста за огромен подкуп, не е в Маями на почивка.

От друга страна, ако не бяха я хванали, щеше да е в Маями, може затова пък да се сърдят нейните приятели. Провали им се коледната ваканция. Ми така де, 70 000 евра са кажи-речи сто хиляди долара", заяви Емил Кошлуков. Малко по-късно той реши да поясни причините за отношението си към Иванчева доста по-обстоятелствено и с нагледни примери: "Понеже доста хора смятат, че всеки е невинен до доказване на противното, нека да видим пак този принцип... Преди две седмици циганин наръга с нож и уби пътник във влака София - Ихтиман. В момента той, както Иванчева и много други, е задържан, в килия в ареста, но не е осъден. Можем ли да кажем, че е невинен? Едва ли някой би го казал. Презумпцията за невинност, както я цитират тук повечето, има два проблема. Първо, самият превод от английски малко обърква смисъла, ние ползваме само думата невинен, а те имат и нещо като невиновен, в съда там не пледираш невинен, няма такова понятие. Второто е по-важно обаче: Този принцип важи за съда и прокуратурата. Доказването на вината е задача на обвинителя, това казва този принцип. Аз се смятам за невинен, ти докажи, че не съм. И още по-важното е, че никой не може да налага наказание без това доказване, не може на улицата да те хванат, че крадеш и да те набият за наказание. Емил Кошлуков показа тоалетната на кметицата Иванчева: Бил съм в далеч по-лоши от нейната! (виж тук) - Снимка 2 Само съдът може да те накаже за вината ти, затова и само там се определя виновен, или невинен. Убиецът от влака все още не е осъден за престъплението си. Това, че в момента се води неосъждан, не го прави невинен, пак си е убиец. Някой ще се намери ли да ни го представи като жертва на злите прокурори? Напротив, ще искаме най-строга присъда за него. Същото е за останалите", категоричев е Кошлуков, визирайки Иванчева.