Титаник 2 тръгва по вода през 2022 (Ще сподели ли съдбата на оригинала?)

Гласувайте за статията

Реплика на Титаник тръгва по вода през 2022 година

Реплика на най-известния кораб Титаник от 1912-а година, ще тръгне на първото си пътуване през 2022-ра година и ще плава по същия маршрут като предшественика си. Новината за това зарадва хората по целия свят.

Титаник II ще тръгне на двуседмично пътуване от Дубай до Саутхемптън, а след това ще премине през Атлантика до САЩ и ще плува към Ню Йорк, следвайки същия маршрут като Титаник от 1912-та година.

Новият Титаник, чието изграждане струва около 500 милиона долара, ще има капацитет от 2,400 пътници и 900 души екипаж. Интересното е, че той ще повтори почти едно към едно оригинала, пишат австралийските издания, цитира tocka.com.mk

Корабът ще бъде класифициран като луксозен, също като оригинала. Той ще има същия стил на каютите, но в същото време ще разполага с най-модерните технологии от 21 век.

Клайв Палмър, австралийски бизнесмен и председател на „Blue Star Line“, обяви възобновяването на проекта през септември. Той възобнови плановете си след замразяване на проекта в продължение на няколко години поради липса на финансиране.

„Корабът ще плава по същия път като първия Титаник, но също така ще плава и по целия свят. Така хората ще могат да го видят на всяко пристанище“, каза Палмър.

Ще припомним, че оригиналният Титаник потъна на 15 април 1912 г., след като се ударил в айсберг, само четири дни след стартирането си. А при неговото потъване се удавили повече от 1500 души.

Нов Титаник тръгва по вода сн. You Tube

Нов Титаник тръгва по вода сн. You Tube

Потъването на Титаник по онова време е било голям шок, особено след като е бил наричан „корабът, който не може да потъне“.

След 100 години, феновете на известния филм на Титаник ще имат възможност да се возят на същия кораб, на който са се влюбили Роуз и Джак.

Мнозина обаче поставиха под въпрос дали е разумно да се направи същата реплика на кораб, който е потънал преди 106 години.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар