Северна и Южна Корея с обща железница

Гласувайте за статията

Северна и Южна Корея с обща железница

Северна и Южна Корея се сдобиват отново с обща железница. За първи път след половин век смразени отношения, двете държави отново отварят пътищата си една към друга. Това е забележително постижение на международната дипломация, а властите са на мнение, че тази стъпка ще подобри връзката между двете страни.

Споразумението бе постигнато след сериозна дискусия за промяна на пътищата за придвижване и комуникация между двете страни. „Плановете за изграждане на железница променя кардинално връзката между двете страни. И издига техните отношения на ново, по-високо ниво“, се казва в съвместно изявление на министерството на Северна и Южна Корея, съобщи „Ройтерс“.

Южна и Северна Корея се договориха да проведат и церемонии в края на ноември. Очаква се железницата да бъде започната в най-кратки срокове, а в началото на декември да стартират изкопните работи. Предполага се, че ще бъдат ангажирани хиляди работници и от двете страни, за да изпълнят идеята за свързване на железниците и пътищата, които бяха прекъснати. Това се случи от Корейската война, която избухна през 1950 и продължи до 1953 година.

Двете Кореи също се съгласиха през октомври да обсъдят план за домакинството на Олимпиадата през 2032 г. и да проучат начините за рестартиране на комуникацията чрез уеб камери. Както и да съберат разделени семейства, като да споделят видеозаписи на семейства, разделени по времето на Корейската война.

Корея обединява железниците си, Ким планира ново обединение със Сеул заради Тръмп? сн. Уикипедия

Корея обединява железниците си, Ким планира ново обединение със Сеул заради Тръмп? сн. Уикипедия

Тези стъпки са само началото. Подготвят се споразумения за подобряване на търговските връзки, образованието, културата и отбраната. Не е далеч денят, в който Северна Корея ще обсъжда с Южна съвместна отбрана срещу външни агресори. В момента САЩ се явява най-големият приятел на полуострова, но Ким има много наум. И няма да се окаже изненадващо, ако в някой хубав момент антиамериканската пропаганда отново се прояви. Но този път Вашингтон няма да се справя само с Пхенян, но и със Сеул. Особено, ако двете държави се обединят отново.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар