Сагата между Мартин Карбовски и Нова тв продължава (Подробности)

Сагата между Мартин Карбовски и Нова тв продължава (Подробности)
5 (100%) 1 vote

Мартин Карбовски отказва коментар по случая

Сагата между Мартин Карбовски и Нова тв продължава с пълна сила. През 2013 година той напусна медията със скандал. Журналистът заяви, че не може да продължи да работи при тези условия, както и че няма необходимата свобода, за да прави репортажите, които желае.

От частната медия не закъсняха с коментар по случая и обявиха, че журналистът е постъпил неетично. Продуцентите на Нова тв подчертаха, че той е имал договор с тях до 2014 година и е бил длъжен да остане на работа до неговото изтичане, пише Хот арена, позовавайки се на „България днес“.

Тогава медията заяви, че ще съди Мартин Карбовски и искът срещу него ще бъде в размер на 600 000 евро неустойка. В процес на делото сумата значително намаля. Магистратите я редуцираха на 105 000 евро, което означава, че журналистът трябва да плати на Нова тв неустойка в размер на 200 000 лв.

Заради тази сума банковите му сметки са запорирани от 5 години. Този месец съдът взе решение за налагане на запор върху един от имотите на журналиста. Той ще бъде продаден на търг, а сумата от продажбата ще получи Нова тв.

„България днес“ потърси Мартин Карбовски за коментар по случая. Но той отказва да даде изявление, пише Хот арена, позовавайки се на изданието.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар