Ким Чен Ун с лимузина за 2 милиона долара

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун кара коли за 2 милиона долара, а народа му гладува

Докато селата в Северна Корея изнемогват и хората гладуват, лидерът на страната Ким Чен Ун кара Ролс Ройс за 2 милиона долара. И то напук на ограниченията на ООН, които би трябвало да докарат азиатския диктатор до просешка тояга.

По време на срещата с Доналд Тръмп през юни, Ким предизвика тотален фурор, когато се появи с „Мерцедес“, а около него тичаха тайни агенти, които обграждаха колата му. Сега той се хвали с нова кола — Ролс Ройс, чиято цена започва от 1,7 милиона долара. А с екстрите цената може да стигне и до два.

Само преди дни в Пхенян се състоя поредната среща на върха. По време на разговорите, Ким бе домакин на държавния секретар на САЩ Майк Помпео. Последният разви необичайния навик да се появява на територията на Пхенян поне веднъж месечно. И да води изключително „ползотворни“ разговори с лидера на страната, които обаче досега не са довели до нищо.

При последната си визита Помпео заяви, че смята да уреди нова среща между Тръмп и Ким Чен Ун. А също така заяви, че двамата лидери активно работят за извеждане на Северна Корея от международната изолация.

В същото време Пхенян не показва никакви признаци да е унищожил оръжията си или да продължава с работата по ядрено разоръжаване. Но пък обещанията на Ким са щедри. От съвета за сигурност на ООН вече коментират, че са наложили най-строгите санкции на страната и би трябвало Ким да е отчаян. В същото време той си поръчва Ролс Ройс за 2 милиона долара.

Ким Чен Ун

Ким Чен Ун колаж: Уикипедия

И очевидно въпреки забраната и ембаргото, в Северна Корея могат да си поръчат всичко. А Ким Чен Ун охотно доказва, че когато има желание, няма нужда да се съобразява с ограниченията. Дори и народът му да плаща за това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар