Илиана Раева е убедена, че великите постижения тепърва предстоят!

Златното момиче Илиана Раева изригна с благодарствен пост след световното по художествена гимнастика. Ето какво разказа съпругата на Наско Сираков вчера и какво гарантира пред цяла България: [caption id="attachment_568056" align="aligncenter" width="200"]Илиана Раева Илиана Раева се зарече, че тепърва ще чуваме за златните момичета[/caption]

"Световното първенство по художествена гимнастика е вече минало. Не стихват поздравленията и прекрасните послания, благодарности от ръководство на ФИГ, на български институции, клубове и деятели в страната, шампионки и треньори, колеги от други федерации, зрители и фенове от цял свят. Благодаря на всички от сърце!

Много съм щастлива от всичко, което преживях на това състезание, а и дните след него, та и до днес. Ще обобщя в няколко изречения, какво беше най-важното за мен от тази грандиозна проява! Щастлива съм, че представихме страната си България пред света по впечатляващ начин! Световното първенство и Гала- спектакълът накрая бяха излъчени в страни от 5 континента! Успяхме да покажем на света филм за нашата история, природа, постижения, фолклор и велики световни шампионки, направихме гала-спектакъл на българска музика, в който участие взеха най-силните страни в този спорт!

Щастлива съм, че българската художествена гимнастика затвърди своята сила и мощ и е сред първите три най-силни страни в този спорт, че имаме новите си световни шампионки в ансамбъла на съчетание с 5 обръча и вице световни шампионки в индивидуалното отборно, че сме първият спорт в страната, спечелил квота за Олимпиадата в Токио 2020 г, че чухме “Мила Родино” в “Арена Армеец”!

Щастлива съм, че доставихме огромно щастие и повод за гордост на толкова много българи в България и по света! Щастлива съм, че колеги от цялата страна ми звънят по телефона, за да ми съобщят, че има огромен наплив на деца в залите по художествена гимнастика! Щастлива съм, че събрах заедно и направих толкова щастливи най-големите имена в историята на българската художествена гимнастика - световните шампионки и техните треньори! За мен това световно първенство не беше само спортно събитие. Моята мечта беше точно тази - да представим цялостно България пред света! Благодаря за пореден път на екипа си, с който днес мога да кажа :

УСПЯХМЕ! НАПРАВИХМЕ ГО! СВЕТЪТ СЕ ВЛЮБИ В БЪЛГАРИЯ! Наградата за тези усилия, които положихме беше този прекрасен пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов!

Дотук с прекрасните емоции, които изживяхме всички! От една седмица работим и правим новите планове. Анализираме всичко - организация, състезание, конкуренти! Посочих ясно слабостите. Треньорите направиха същото. Имахме 3-часово съвещание със състезатели, треньори и екипите. Поставих нови, тежки, но напълно изпълними задачи! Всички са готови за предстоящите тежки тренировки. Вътрешната ни конкуренцията и при ансамбъла, и при индивидуалното ще е много голяма и всяка от състезателките е наясно с това. Друг път няма! В този живот има и отговорности! Не може само да сме консуматори, които имат права! Да, животът е любов, щастие и радост, но успоредно с това е труд, отговорност, болка, препятствия, изпитания... Бяло и черно, ден и нощ, сладко и горчиво, щастие и болка, успех и провал (в общоприетия смисъл на думата провал, защото провалът е безценен урок).... Така, че ако искаш да си шампион в спорта, ще се научиш да не си само консуматор и да имаш права, а да знаеш и своите отговорности, да се трудиш много, да искаш много и да вярваш в успеха си! Толкова по темата в писане. Останалото - в действия! Имаме прекрасни и силни гимнастички! Имаме можещи и знаещи треньори! Вярвам в тяхното бъдеще и винаги ще бъда тяхната сила и опора! Няма да допусна да се слага прът в колелото ни! Най-силните мигове на националния отбор по художествена гимнастика предстоят! Запомнете тези мои думи", заяви уверено Илиана Раева.