Бившата на Слави Трифонов - Маги Ангелова с ценни съвети как да преодолеем всяка криза!

Голямата любов на Слави Трифонов - психоложката Маги Ангелова разкри как да преодолеем кризите в живота си. Последните се случват на всеки, но има изпитани и доказани "рецепти" за справянето с тях. Ето и кои са те: [caption id="attachment_567211" align="aligncenter" width="300"]Маги Ангелова Маги Ангелова даде ценен съвет за преодоляване на кризите[/caption]

ПЪРВИЯТ етап на кризата – осъзнаване на единството със света и позитивно мислене.

Важно е да помним, че всички сме част от една Вселена. Всяко наше действие оказва влияние върху хората в целия свят. Затова трябва да помним и да ценим общочовешките ценности. Позитивното отношение към трудностите и настройката да виждаме в тях възможност за лично израстване, е шанс да подобрим нашето взаимодействие с другите. Трудности – обратната връзка с Вселената. В живота на всеки от нас кризите са неизбежни. Трудности, страдания, удари на съдбата, болести, пречки… – именно така Вселената ни дава обратна връзка, реагира на някоя наша неправилна постъпка или ни показва сферата на живота, в която си струва да поработим над себе си. Представете си, че с лекота и удоволствие вървите по равен път, наслаждавате се на своите постижения и се радвате на живота. Усещате се силни и сякаш светът е в краката ви. Но изведнъж на пътя ви се появяват трудности, които е важно да минете правилно, за да се движите напред. Кризата е не само напрегнат момент и състояние, в което да отпуснете ръце и да ви е трудно да видите изход от ситуацията.

ВТОРИЯТ етап е изход от кризата – да поемете отговорност и да промените мисленето си.

За да възстановите хармонията и щастието в живота си, трябва да мислите по различен начин от този, по който сте мислели преди кризата. Ако продължавате да мислите, че сте прави в постъпките си и не поемате отговорност за тях, то кризата ще се задълбочи. Уроците в живота ни се повтарят, докато не ги научим. Кризата е ценен урок – своеобразна домашна работа в училището на живота, която трябва да подготвите правилно. Всеки от нас минава през определени уроци, които можем да видим като повтарящи се ситуации. При някой това може да е хронична болест, която не се повлиява от лекарства. Всяко външно въздействие може само временно да облекчи симптомите. Окончателното оздравяване е възможно само след като преминете успешно урока и осъзнаете вътрешните причини. Според статистиката хората, които работят върху себе си в период на боледуване, оздравяват 2-3 пъти по-бързо в сравнение с тези, които разчитат само на лекарства. Има и други повтарящи се трудности, които носят важни уроци. Някои хора например не могат да създадат семейство и всеки път преживяват болезнени раздели. Друг не успява да спести пари. Трети постоянно е уволняван…

ТРЕТИЯТ етап от изхода от кризата – да разберете какъв урок носи ситуацията.

Всички тези ситуации имат общ корен. Те са домашната работа, която животът ни дава като един добър учител, за да ни върне по този начин отново и отново в ситуация, която изисква нашето внимание. Прости правила на живота в сложни времена – те са разковничето. Изучавайки закона на Вселената и действайки в хармония с него, вие отваряте вратата на радостта в живота ви. За щастието не се полагат извънредно големи усилия или борба. Важно е да живеете по законите на света, които се основават на прости човешки ценности – безкористност, милосърдие, любов, прошка.

ЧЕТВЪРТИ етап на изход от кризата – живейте безкористно и с любов.

Всяка сутрин можем да видим прекрасния изгрев на слънцето, което безкористно осветява всичко и всички, независимо от начина им на живот и постъпките им. Земята ни дава плодове, реките ни дават вода. А ние сме съсредоточени изключително и само върху себе си, желанията си и потребностите си. Иска ни се да получим нещо, без да даваме друго в замяна", обяснява Маги Ангелова в блога си magiangelova.bg.