Корнелия Нинова е повече от решена БСП да слезе сред народа!

БСП слиза сред народа - това обяви за пореден път Корнелия Нинова. Лидерът на левицата атакува опонентите си от парламента и изнесе скандални факти за управлението на държавата. Ето какво написа тя в мрежата, предаваме го с известни съкращения: [caption id="attachment_565259" align="aligncenter" width="300"]Корнелия Нинова Корнелия Нинова е категорична в позицията си[/caption]

"Декларацията на ГЕРБ беше най-силното доказателство защо този парламент е изчерпал своята същност. Каква политика имаше в тази декларация, какво решение на проблеми на българи имаше в нея? Имаше омраза, лични нападки и квалификации.

Уважаеми колеги, за пореден път ви казвам, когато се изправихме не срещу вас, а срещу системата, от която сте част – олигархично-политическата-мафиотска система, си давахме сметка какво ни чака. Дадохме си сметка и за вашите лични нападения и реакцията на тази мафия, и на онези 10 млрд. лв., които ще се почувстват затегнати. Дали сме си сметка и сме поели този риск. Няма да ни уплашите, нито ще ни спрете с подобни декларации. Уважаеми колеги, защо се обиждате, когато цитираме един от вас, при това лицето ви – Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име и книгата му „Шайка“, където говори за Бойко, Цецо, Росен и другите. Защо се обиждате, потърсете при вас проблема. Един от вас смята, че вие сте шайка и много хубаво го е написал.

На второ място задавате въпроси : „Кои сте вие, да правите еди си какво, да казвате еди си какво?“. Ние сме 1 млн. българи. Тук не съм Корнелия Нинова, ние сме 79 души тук, а представляваме 1 млн. българи. Това сме ние. Спрете с разделението, с омразата, с противопоставяне на българи срещу българи, защото 1 млн. се представлява от БСП за България, 1,1 млн. от ГЕРБ. Всеки тук представлява наши сънародници.

Трето- снимките с животните на „парламентарна манекенка“. Доказано е вече, че убихте животните на хората без причина и това е престъпление. Ще ви търсим отговорност докъдето и доколкото можем с всички законови средства. Направихме го в българските съдилища и прокуратура, сега го правим и в европейските. Вие извършихте престъпление спрямо българите собственици на тези животни и вашите нападки за снимки с тях няма да измият това престъпление и тази вина от вашите лица. От първия до последния ден ние ще стоим до тези хора и ще защитаваме правата им с всички възможни законни средства. Ще си носите отговорността за това действие, не само тук, но в и Европа. Казахме ви го и вчера- грижата ни е за България, говоря като представител на БСП. Но и като българка. Затова отиваме при хората, защото това, което представлявате тук, това което показахте и днес е най-голямото доказателство- защо не трябва да се седи тук. Днес след хилядите обещания, след Своге, тук трябваше да се гледа Законът за движение по пътищата.

Ето това е политика. 17 души убихте, а днес трябваше да решим проблем- да се гледа Законът за пътищата, а закона го няма днес. Защо? Вместо да решаваме проблем на хората, вместо да се борим с корупцията в пътното строителство, вместо това да е мястото, където се прави политика, днес чухме апогей на един творец за личния му принос в развитието на България.

Ценим го, уважаваме го, но не е единственият и не тук е мястото това да се прави. Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движение по пътищата, за да няма още случаи като Своге.

Е, кажете, този парламент и това мнозинство не е ли изчерпало своя капацитет да управлява България, да решава проблемите на хората и да стои тук в името на някакъв национален суверенитет и единство. Очевидно го е изчерпал. За това, уважаеми българи, идваме при вас, за да търсим решението на вашите проблеми, а не за личното его на един или друг депутат", категорична е Корнелия Нинова.