Иванка Курвоазие е образ и половина, няма равна на себе си!

Малцина не знаят името Иванка Курвоазие. Всъщност е ясно, че това е митичен образ в социалната мрежа и арбитър на абсурда, в който живеем. Писателката, чието истинско име е Ваня Николова пише с хъс и остроумие. А наскоро разтърси мрежата с поста си за билетчетата от Националната лотария: [caption id="attachment_563419" align="aligncenter" width="300"]Иванка Курвоазие Иванка Курвоазие взриви мрежата[/caption]

"Купих си днеска билет от националната лотария на Черепа, да се свети името МО. Златните пирамиди. Винаги от пирамидите купувам. Един път съм спечелила педесе лева. Тъкмо като излезнах от комуната.

Макар че аз съм много проста и съвсем наскоро разбрах кое и как точно се търка, така че леко ме отчайва мисълта за билетите които съм изхвърлила без да проверя. И преди това съм търкала като малоумна по неправилен начин, просто като си представя че съм изхвърлила милиона в некоя кофа, малко ми се иска да се полея с нафта и да се запала.

Но по вероятно е според мен да не се е случило това и аз просто предпочитам да са измъчвам. Търкала съм талоните десетина пъти. Два пъти с особена енергия.

Знаете ли кво е, може би знаят някои от вас, това са няколко минути в които всичко е възможно, малко като на нова година, когато броиш от десет до едно и има бенгалски огън и свещи и си се напил вече и ебаси кой знае какво ше стане тая година, възможно е да се обърне палачинката на живота. И на другия ден да не отида на работа. Без да се обаждам. Без изобщо никога повече да се обада. Или е по интересно да отида. Да казвам: Да, госпожо, разбира се. да се усмихвам и да си изпълнявам задачите. и да знам че вече нищо не е същото. Честно казано не знам как бих постъпила, но мисля че няма да отида никога повече и няма да вдигна телефона. Чак когато ме излъчат по телевизията с физиономия на напълно невменяем човек с огромен пласмасов чек в ръцете, и червило по зъбите, ще стане ясно къде е потънала Иванина. Днеска бях почти сигурна че ше спечела милиона. Говорех с любовника си посредтсвом видео разговор в месинджар и търках числата съвсем концентрирано и в същото време все едно не бях там в стаята. Той пържи яйца от другата страна в една кухня на сто и двайсе километра и си говориме какво ще направиме с парите, смееме се.

Много е странно, аз пак ше съм си същата педесе годишна пастърма с избили корени, с голям гъз, истиричка с неприятен характер, дюстабанлийка и всичко и всичко, просто ше имам един милион български лева от националната лотария на Черепа.

Дори не знам дали ше се обада на мъжа си веднага, ако спечела, може би ше слезна долу на патриарха, окъпана в златото на залеза, ше си купа един патрон водка житная с половинка кока кола СЪС ЗАХАР. Ше излея половината от колата направо на улицата, ше сипа вътре водката, ше си запала една цигара, ше седна отпред на витошка на некоя пейка и ше се разрева като магарица. Обаче като се знам какво точно представлявам ше му се обада веднага и поне три минути той няма да може да разбере какво се е случило и какво му казвам. Обаче пак не го спечелих мильона днеска. И утре ше отида на работа. И няма да си сложа цици скоро. И треа да си измия прозорците. И ДА ПУСНА ДВЕ ПЕРАЛНИ. И съм просто една от милионите глупаци дето са търкали днеска талоните, майка мо деba. Така че нямам намерение нито да си измия прозорците, нито да пускам две перални. мисля просто да се облека и да излезна да се разхода. И малко съм му ядосана ли съм му, обидена ли съм му на черепа, не знам. станал ми е като един нов Иван Костов. За всичко ми е крив", взриви мрежата с умотворенията си Иванка Курвоазие.