Меган Маркъл се меси в политиката на Ирландия? (Вижте как наруши първото кралско правило)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл се оказа замесена в бурен скандал, обсъждала политически въпроси в Ирландия

„Никога не изразявайте своето мнение по политически въпроси“. Това е първото кралско правило, което се внушава на всички кралски особи. От раждането или от сватбата насам. Меган Маркъл обаче явно няма никакво намерение да се съобразява с протокола. И смело изразява личните си виждания по политически проблеми.

Катрин Нуун, политик от Ирландия, сподели в Туитър, че е имала чудесен и изключително ползотворен разговор с Меган по темата за абортите. Ирландия е осма в света по твърда политика срещу абортите и едва наскоро разреши тяхното извършване като право на избор на жените. Самата Меган е заклета феминистка и от години се бори за разрешаване на този проблем. Тя обаче бе обвинена, че в Ирландия си е позволила да заеме политическа позиция, а според кралските правила, нито един член на кралската фамилия няма право на мнение по тези въпроси. Защото кралското семейство е над политическите различия и подкрепя целия народ.

Катрин побърза да изтрие поста, като обясни, че двете са имали изключително топъл и позитивен разговор по темата, но херцогинята не е изразявала политическо мнение. „Съжалявам, ако съм разбрана погрешно. С дукесата доста поговорихме, но не е изразявала никакво мнение за политиката на Ирландия. Просто сподели мнението си за абортите и че е хубаво, че жените имат това право на избор“, допълва още Нуун.

Меган Маркъл се забърка и в политически скандал снимки Instagram

Меган Маркъл се забърка и в политически скандал снимки Instagram

Меган не е първата, която си позволява да дава подобни политически оценки. Младите принцове също го правят. Принц Уилям не крие, че подкрепя Brexit, а неотдавна Хари призна, че може би трябва да се даде шанс на Доналд Тръмп. От своя страна принц Чарлз също е искал политическа подкрепа за свои проекти от парламента. Друг е въпросът, дали я получава. Единствено кралицата не си е позволявала публично да се изказва на тема политика. Но премиерите й знаят най-добре, кой управлява държавата в действителност.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар