Доналд Тръмп си спретна бесен скандал с шефа на НАТО в Белгия (Вижте как се заяде и с Меркел)

Гласувайте за статията

Доналд Тръмп си спретна див скандал с шефа на НАТО, заяде се и с Меркел

Доналд Тръмп още не е дошъл в Европа и вече започна с кавгите. Американският президент предизвика бесен скандал, след като се впусна в спор с шефа на НАТО Йенс Столтенберг и Ангела Меркел.

Той нарече Германия заложник на Русия и обвини страната, че нарушава споразумения със САЩ заради договора си за енергия с Русия. Както е известно, Европа иска газ от Москва. И в момента се работи по изграждането на газопровод, който да свързва Северна Европа с Русия.

В същото време обаче, САЩ има амбиции за изграждане на трансатлантически газопровод. За да си осигури пълна хегемония като енергиен доставчик номер едно в света. За ЕС това не е изгодно, затова и Тръмп не пропусна да се впусне в поредна политическа атака, надявайки се да разбие съюза между Кремъл и Берлин.

„Германия е напълно контролирана от Русия. Мисля, че е крайно време САЩ да вземат мерки за това“, заяви още Тръмп. Американският президент обаче забравя, че бе избран от американците, не за да се конфронтира с европейските си партньори, а за да консолидира и стабилизира американската икономика. Както и да потърси нови пътища за помирение между САЩ и Русия. За момента Тръмп предизвиква единствено конфликт след конфликт. А двуполюсното му отношение към Русия предизвика доста коментари и спекулации.

Тръмп се заяде със Столтенберг, изисквайки от него да му отговори „Как САЩ се очаква да защитава Германия, когато вие сами отваряте вратата към Русия. Не, вие само правите руската икономика по-богата“, каза още американския президент, преди да изгони медиите от срещата.

Тръмп се заяде със Столтенберг и Германия сн. Twitter

Тръмп се заяде със Столтенберг и Германия сн. Twitter

Самият Столтенберг по невнимание засегна Тръмп, като го попита за неговата среща с Путин. Това доведе до нова тирада от страна на лидера на Белия дом, който не иска да афишира срещите си с Кремъл. Но не му се получи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар