Щастлива развръзка в Тайланд! Спасиха 8 от 12-те деца, заклещени в пещерата

Гласувайте за статията

Щастлива развръзка в Тайланд, осем от дванадесетте деца са спасени

Щастлива развръзка в Тайланд. Осем от 12-те деца, които бяха заклещени в пещера заради придошлите дъждове вече са извадени и настанени в болница. Късно вчера спасители успяха да изведат две от децата, попаднали в пещерите, които бяха в капан заради придошлите води.

Днес бяха изведени още шест деца, като се очаква в следващите часове да бъдат извадени и останалите. Футболният отбор, заедно с треньора си, се оказа в капана на една от пещерите, след като неочаквано бяха затворени от придошлите води заради дъждовния сезон.

Първоначално се обсъждаше децата да изчакат там отминаването на дъждовния сезон, докато се съберат със семействата си отново, но след като се разбра, че има опасност да развият хипотермия и да умрат, правителството взе друго решение. Смъртта на един от водолазите, който се удави след спасителната мисия, само влоши още повече положението. Властите бяха силно притеснени и планираха да прекратят спасителната операция докато водите се оттекат. В крайна сметка обаче желанието децата да бъдат изведени преди водите да придойдат още по-силни, надделя и се извърши спасителна операция, при която осем от 12-те деца бяха изведени.

Вътре остават още четири деца и треньорът им. Някои родители продължават да лагеруват пред пещерата, тъй като не знаят дали децата им са изведени навън или са вътре.

„Нищо не ни се казва. Не казват кои деца са изведени и кои остават. Ще чакаме, докато има новини“, казват семействата на някои от футболистите.

Краят на сагата

Междувременно бе направена и отводнителна система, при която работници успяват да изпомпат част от подземните води, така че нивото да не се превишава прекалено. Цяла нощ спасители са извеждали деца от пещерата, а днес следващия екип продължава.

Спасиха 8 от заседналите в пещера деца в Тайланд

Спасиха 8 от заседналите в пещера деца в Тайланд снимки:You Tube

Лекарите са в пълна готовност да окажат помощ на пострадалите, а децата се държат далеч от всички, докато се възстановят. Властите в Тайланд се надяват операцията да приключи, преди подземните води отново да вдигнат нивото си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар