Сашо Дончев в афера за 40 млн. лева

Гласувайте за статията

Дружеството на Сашо Дончев проверявано от инспектори

Сашо Дончев нарушавал изискванията за обществени поръчки

Газовият крал Сашо Дончев е попаднал на мушката на Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) за източване на колосални суми от „Овергаз“ чрез манипулирани обществени поръчки за покупката на консумативи, ремонтни дейности, компютри и служебни автомобили – пише в. „Уикенд“. От няколко дни инспектори от агенцията към финансовото министерство извършват проверки в „Овергаз“и проучват обществените поръчки на газовото дружество, сключвани през последните 3 години – отбелязва изданието.

Мащабната ревизия ще приключи в края на месеца, като засега са открити нередности в обществените поръчки на „Овергаз“ на стойност над 40 милиона лева, пише вестникът, като се позовава на инспектори от агенцията.
Оказа се, че Сашо Дончев системно е погазвал закона, който го задължава да провежда обществени поръчки и чрез раздути договори с фирми на негови приближени е източвал газовото дружество.

„Образно казано, той е отклонявал огромни суми от „Овергаз“ с цел да ощети финансово съдружниците си от „Газпром“. В много случаи дори не са организирани обществени поръчки, а са се сключвали договори с фирми, ръководени в сянка от самия Дончев или синовете му Георги и Даниел. Такъв е случаят със служебните возила на „Овергаз“. Похарчени са над 15 млн. лева за автомобили, които са купувани чрез дружеството „Овердрайв“ на силно завишени цени.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар