Принц Уилям на обиколка в Близкия изток (Кое важно за Кейт място ще посети?)

Гласувайте за статията

Принц Уилям ще посети Йордания

Принц Уилям е на обиколка в Близкия изток. Това съобщават от официалната страница на двореца Кенсингтън в Туиър. По време на обиколката Уилям няма да бъде придружавам от Кейт и децата. Той обаче ще посети наистина важно място на херцогинята на Кейбридж. Принц Уилям ще отиде в Йордания.

На 25-ти юни Уилям ще посети историческата част на Джераш. Това е мястотo, където Кейт има снимка като малка заедно с баща си и сестра си Пипа Мидълтън. Джераш се намира на 48 км. северно от Аман. Семейството на Кейт се премества да живее в столицата на Йордания – Аман. Там те живеят близо две години – от 1884-та година до 1986-та година. Херцогинята на Кеймбридж е едва на две годинки.

Това е първото посещение на принц Уилям в региона. Очаква се той да остане много доволен от пътуването. За съжаление неговото посещение съвпада с период на напрежение в района. Десетки палестинци бяха убити от израелските сили по време на неотдавнашните протести по границата между Израел и ивицата Газа в подготовката за честванията на 70-годишнината от основаването на Израел.

Принц Уилям ще посети и град Рамала, палестински град, разположен на около 10 км северно от Йерусалим. Там той ще се срещне с президента на Палестина – Махмуд Абас и ще участва в различни събития, свързани с проблемите на бежанските общности и с представянето на палестинската храна, култура и музика.

В Израел Уилям ще посети и специалния мемориален център „Яд ва-Шем”, свързан с жертвите на Холокоста и ще постави венец, за да почете милионите загинали евреи по време на Втората световна война. Принцът ще посети и старата част на Йерусалим, където се намира църквата „Света Мария Магдалина”, за да почете паметта на принцеса Алис, негова прабаба и майка на принц Филип.

Принц Уилям ще посети Йордания, мястото, където е живяла Кейт сн. Туитър

Принц Уилям ще посети Йордания, мястото, където е живяла Кейт сн. Туитър

Уилям ще следва стъпките на принц Филип, който посети гроба на майка си през 1994-та година, когато пътува до Израел, за специална церемония посветена на спасяването на гръцките евреи по време на Втората световна война.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар