Принц Хари живее свободен от кралските порядки

Принц Хари се ожени преди дни, а като по-малък син на принц Чарлз и принцеса Даяна, се радва на повече свобода от брат си. Той дори имаше възможност да отпразнува венчавката си, така, както иска, а не съобразно строгия кралски протокол. Че младия принц върви по свой собствен път, който няма много общо с кралския протокол, говорят доста факти. Но 6 от тях са по-красноречиви от всичко.

1. Получи разрешение да се ожени за холивудска актриса

Подобни бракове в кралската фамилия биха били немислими, ако принц Уилям не беше женен за англичанка, наследница на кралски род и нямаше три деца. Като шести наследник на трона, Хари получи одобрението на баба си да се ожени за актрисата Меган Маркъл, само защото вече не е пряк наследник на престола. Нещо повече — ако принц Уилям имаше още едно дете, Хари нямаше да се нуждае от позволението на баба си да си каже "Да" с любимата жена. Но въпреки това той го направи.

2. Дивите купони не му бяха забранени

Въпреки че е принц на короната, Хари имаше възможност да върши повече лудории от Уилям. Той се забавлява да пуши трева, да участва в хазартни игри, да лудува из доста диви партита в САЩ, а също и да се напива до безсъзнателност, че чак и да припада по улиците. Папараци неведнъж са виждали лошото момче в действие. Но накрая той сложи край на тези ексцесии, а след като се запозна с Меган, преобърна живота и поведението си на 180 градуса. За радост на всичките си роднини.

3. Беше му разрешено да участва в мисия в Афганистан

Принц Хари е единственият член на кралското семейство, който взе участие в действаща мисия в Афганистан. Кралицата обаче го върна само след няколко седмици, след като се разбра, че местонахождението му е разкрито и се подготвя атентат срещу него.

4. Не ползва кралска издръжка

Въпреки че баба му е повече от щедра с издръжката на семейството си, принц Хари предпочита да използва парите от наследството на майка си — принцеса Даяна. Тя завеща и на двамата си синове състояние от над 20 милиона паунда за всеки. Към днешна дата това състояние е още по-голямо, благодарение на финансовите съветници на кралицата. Затова и Хари не използва кралска издръжка, освен в случаи, когато му се налага да изпълнява официални ангажименти към короната. [caption id="attachment_554776" align="aligncenter" width="300"]Принц Хари живее по свои правила сн. You Tube Принц Хари живее по свои правила сн. You Tube[/caption]

5. Не се обръсна за сватбата си

Въпреки че по закон, за да се ожени във военна униформа, Хари трябваше да се обръсне, той не го направи. Това нарушение бе позволено от кралицата, която лично му даде подобно позволение.

6. Има право да работи като цивилен

За разлика от брат си, принц Хари има право да работи като цивилен гражданин. Той се отказа от това свое право, за да управлява фондацията на майка си, а също така да поеме и благотворителните служби, които са под патронажа на баба си. Плановете за него бяха да поеме част от нейните задължения в Австралия, но след сватбата с Меган, той ще се установи в Лондон и ще помага на брат си за модернизиране на монархията.