Британия призна първия киборт на планетата и той не е Терминатор

Британия призна първия киборг на планетата. Това е авангардният художник Нийл Харбисън, който стана първият официално признат киборг на света.

Харбисън разкрива, че е роден далтонист и въпреки че не може да различава цветове, благодарение на антена, той може да ги слуша. Британецът станал киборг за един художествен проект.  А междувременно екипът от учени го насърчили да използва технология. Така се стигнало до вграждането на антената.   Тъй като антената е станала неразделна част от тялото му, той успял да накара английското правителство да признае неговата идентичност и официално да го обяви за киборг. Тъй като според определението за  киборг, той отговаря на изискванията. Според властите киберорганизъм, е същество което се състои от изкуствени и естествени части.

"Исках да разширя възприятието си за реалността. Антената ми позволява да усетя цветовете, които не мога да възприемам самостоятелно, защото съм далтонист. Определям себе си като киборг, защото вече не се чувствам откъснат от технологията. Тя е част от мен ", каза Нийл в интервю за " DW ". Антената му има електронно око, директно свързано с чип, вграден в мозъка му. Визуалният стимул се преобразува в електронни сигнали, изпратени до устройство в черепа му, а след това може да преобразува тези сигнали в звуци. Харбисън вече може да различи повече нюанси дори от обикновения човек. Защото буквално вижда всичко - от инфрачервени до ултравиолетови цветове. Неговата приятелка Луна  Рийба пък е конструирала чип, който й позволява да развие сеизмично усещане и да усеща всички земетресения на света под формата на вибрации по  краката си. Но подобно на Нийл, макар да не е киборг, също се е сблъсквала със странното отношение на другите. Точно като него. [caption id="attachment_555058" align="aligncenter" width="300"]Британия призна първия киборг на планетата сн. You Tube Британия призна първия киборг на планетата сн. You Tube[/caption] "Хората реагират по различен начин. Един период мислеха, че съм Pokemon и се опитваха да ме уловят", смее се  художникът.