Мариела Нордел каза истината за страната ни в прав текст и без увъртане!

Мариела Нордел изригна публично днес и заяви точно това, което мисли за държавата и нацията ни като цяло. Без увъртане, без "смекчаващи вината обстоятелства" и без да цепи басма никому. Вижте какво заяви: [caption id="attachment_554000" align="aligncenter" width="300"]Мариела Нордел Мариела Нордел не крие възмущението си[/caption] "Днес чевстваме нашата Азбука, знанието и просветата! Значението на буквите ни е да доведат Словото Божие до нас, което доказва, че без Него, няма истинско познание. Преди 89 бяхме на второ място в света по образованост и интелигентност /след евреите/. Днес, едва 40% от нас могат да четат! Училища и университети бълват полу-грамотни хашлаци с огромно самочувствие, и никакви знания /за справка виж “Стани богат” на БНТ/. Преди 10 ноември ние, младите тогава, не знаехме какво е Вероучение, Библия, но аз още в 11 клас намерих и прочетих Новия Завет. Сега всичко е свободно и съм сигурна, че почти никой абитуриент не е държал Евангелието в ръцете си. Преди много неща ни бяха забранени, имаше липси, беше трудно. Сега всичко е лесно, достъпно и разрешено, но духът го няма вече. Смятаме Кирилицата за непрактична, отживелост, комуникираме с лайкове и имотикони, по празници си раменяме електронни послания - все същите клишета или кич снимчици. Вкарахме се в гетото отвсякъде - и по музика, и по дрехи, но най-вече по общуване, и интелект. Младите момичета подражават на американски арменки с пет декара дирници, защото така се харесва на черните им съпрузи, които въртят едни 500 думи речник. Но носят на вратовете си златни вериги като смъкнати от тоалетното казанче. Подаряват им безвкусни, огромни диаманти, и им плащат ежегодните пластични операции, които са ги превърнали в изродски клонинги.... Това са днешните идеали! Най-трагичното е, че всичко сами си го причинихме - няма гонения, както по наше време, защото слушахме неправилната музика или четяхме забранени книги. Сега никой не чете, а и всичко е разрешено! Няма смисъл да опявам, нито да роня сълзи по какво е било! Става, точно, както е предречено в Библията - Словото ще изчезне, бездуховността ще се шири, човекът ще стигне дъното.

Не мога да празнувам днес, когато Незнанието, простотията и глупостта, материалното са издигнати в норма на живот. Какво да празнувам? Това, че всеки втори тук ми пише “Zdr, ko si prai6”?

Или че известни светски дами, с претенции за интелектуалки, наричат светите братя Кирил и Методий “наемници”?! Книгите се превърнаха в продукт; вече е лукс, а не потребност, да се чете! “Държавните” ни “мъже” мълчат кат задници, когато алкохолизирани и повярвали си западни политици им размахват пръст. Послушковщината и посредствеността са разкапали институциите, съсипали са живота на хората, и държавата ни. Какво празнуваме днес??!", избухна възмутено Мариела Нордел.