Ким Чен Ун заплаши Тръмп: Спрете с провокациите или среща няма да има!

Ким Чен Ун заплаши Тръмп: Спрете с провокациите или среща няма да има!
5 (100%) 1 vote

Ким Чен Ун бесен, че го заплашват със съдбата на Кадафи

Ким Чен Ун предупреди, че може да се оттегли от срещата с Доналд Тръмп, ако Америка не покаже малко уважение и респект към Пхенян. Нещо повече — военните учения с Южна Корея се приемат като своеобразна форма на агресия. Както и непремерените изявления на някои сътрудници на американския президент.

Главният съветник на Тръмп по национална сигурност направи коментари, които накара Ким да побеснее.

„Дали президентът Тръмп ще настоява Ким да се откаже и да предаде цялото ядрено оръжие, цялото ядрено гориво и балистични ракети, преди САЩ да направят каквито и да е отстъпки“?

„Да, мисля, че ядреното разоръжаване означава, че също така мислим за „либийския модел“ от 2003 и 2004 г., каза още Джон Болтън, главен съветник по националната сигурност в САЩ.

За Северна Корея това твърдение е злонамерено. От Пхенян заявиха, че правителството отказва да бъде принудено да унищожава едностранно своите ядрени оръжия. А още по-малко да търпи сравнения с Либия. Да, тази страна подобри отношенията си със САЩ, след като се съгласи да унищожи ядрената си програма. Но скоро след това западните сили атакуваха режима на Кадафи и той е убит.

А Ким Чен Ун е категоричен, че няма да позволи да го застигне същата съдба.

„Северна Корея прекара години, за да изгради своя скъп ядрен арсенал, само за да оцелее сред най-мощните.“, се казва още в изявлението на Пхенян.

Ким Чен Ун постави под заплаха срещата с Тръмп

Ким Чен Ун постави под заплаха срещата с Тръмп сн. Wikimedia

Днешният ход е основно послание за администрацията на Тръмп. И е важно за срещата на върха в Сингапур, за да бъде тя успешна и за да спре стратегията на Белия дом за натиск. Сега обаче Америка ще трябва да изпрати някакво послание до Северна Корея. И да докаже, че разоръжаването не трябва да се приема като слабост. А също и че режимът в Пхенян не е заплашен от сваляне.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар