Срещата на САЩ и Северна Корея разкрита (Какво си казаха лидерите?)

Гласувайте за статията

Тайната среща между лидерите на САЩ и Северна Корея вече е разкрита

Директорът на ЦРУ Майк Помпео и Ким Чен Ун са имали тайна среща, която да подобри отношенията между САЩ и Северна Корея. Ден по-късно изтекоха детайли от нея.

По време на срещата, Помпео е повдигнал въпроса с тежката ситуация, в която се намират трима граждани на САЩ. Те са задържани в Северна Корея.

Това е разкрил за „AP“ висш служител на Белия дом, който поради чувствителността на преговорите, които са имали Помпео и Ким настоял за анонимност.

Агенцията припомня, че американският президент Доналд Тръмп, на съвместна пресконференция с премиера на Япония, Шиндзо Абе, казал, че САЩ и Северна Корея преговарят за освобождаването на тримата американци, които държи Пхенян. „Правим всичко, което можем“, каза Тръмп.

Неназован служител заяви, че Тръмп се надява, те скоро да бъдат освободени. И че смята, че „има добър шанс това да стане“. И то в периода на потенциалните преговори, които трябва да има с Ким.

Според същия източник, Тръмп също така обещал да принуди Ким, да освободи отвлечените японци от Северна Корея.

Тръмп вчера потвърди, че досегашният директор на ЦРУ, когото ог Белия дом сочат за държавен секретар, миналата седмица се е срещнал със севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

„Майк Помпео се е срещнал с Ким Чен Ун миналата седмица. Срещата е минала чудесно. Сега се работи по детайлите за срещата Тръмп-Ким. Разоръжаването ще бъде страхотно решение не само за света. Но и за Северна Корея“, заяви американският президент в Twitter.

Изтече информация за срещата САЩ - Северна Корея

Изтече информация за срещата САЩ – Северна Корея сн. Flickr

Позовавайки се на неназован американски служител, от „Ройтерс“ обявиха малко преди това, че кандидатът за държавен секретар на САЩ и досегашен директор на ЦРУ, Помпео, тайно посетил Северна Корея по време на великденските празници. Там се е срещнал с Ким Чен Ун, за да обсъдят планираната среща на върха между Ким и президента на САЩ Доналд Тръмп.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар