Внимание! Мобилните оператори източват джоба ви чрез коварна схема

Гласувайте за статията

Бог високо, цар далеко…

Абонати на мобилните оператори изпищяха от нова коварна схема, чрез която източват джобовете им.

Опарените от мобилните оператори издават, че били принуждавани всеки месец да плащат за бърз интернет и мобилна връзка, без изобщо да получават такива услуги.

Причината за това се оказал фактът, че живеят в затънтени малки населени места, където няма покритие на мрежата на мобилните оператори. Вероятно те самите много добре знаят това, но въпреки всичко не им пречи да сключват договори.

мобилните оператори

Бог високо, цар далеко…

Потърпевшите твърдят, че не могат да прекъснат договорите, тъй като ще им се наложи да плащат доста солени неустойки.
Вестник „Телеграф“ разкрива, че през октомври 2016 година, жителка на село Бекриите, Габровско, подписала не един, а цели два договора.

Те били сключени с един от телекомите за UMTS/GSM услуги. Преди да подпишат контракта, тя изрично попитала служителите на въпросния мобилен оператор дали са сигурни, че могат да осигурят мобилните услуги, имайки предвид местоживеенето й. В резултат получила категоричен утвърдителен отговор от тяхна страна.

На по-късен етап обаче се оказало, че телекомът няма абсолютно никакво покритие в с. Бекриите.
Жената подавала неколкократно жалби, тъй като искала договорът да бъде прекратен, но без никакъв резултат.

На всичкото отгоре с цялата си наглост от телекома й отговорили, че след извършените проверки било установено, че има покритие във въпросното населено място.
Те й заявили, че ако все пак държи да прекрати договора, е добре да знае, че трябва да внесе оставащите месечни вноски до изтичането му.

Междувременно жалбата й все пак достигнала до Комисията за регулиране на съобщенията. Резултатите от извършената от тях проверка показали съвсем друго в сравнение с тези на въпросния мобилен оператор.

Въпреки всичко обаче договорът така и не бил разтрогнат. Така потърпевшата продължила да внася месечните си такси до изтичането на договора, тъй като сметнала, че това й е по-изгодно в сравнение с неустойките, които трябвало да плаша, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Внимание! Мобилните оператори източват джоба ви чрез коварна схема”

  1. Baco

    февр. 21. 2018

    Толкова остаряла тема, че вече ми побеля главата от мобилни.Един от първите съм ползващ подобна технология и понеже съм на различни места целогодишно из полята, потвърждавам казаното горе. Това е като преноса на електричеството и водата – ползваш, плащаш! Но интернет е друго животно – ползваш не ползваш пак плащаш. Интересно, защо американците плащат само онова, което ползват? Много още има да се чуди гладкоумния българин на света!

Добавете коментар