Задължително прочетете това, ако хапвате често цитруси

Задължително прочетете това, ако хапвате често цитруси
5 (100%) 1 vote

Обърнете сериозно внимание на етикетите

Ако и вие сте сред хората, които често консумират цитруси, то задължително трябва да прочетете следващите редове.

Вероятно си мислите, че чрез честия прием на цитруси правите огромна услуга на организма си, но за съжаление съвсем не е така.

Трябва да знаете, че лимоните, както и останалите цитруси, които се предлагат в големите магазини и на пазарите, са третирани с отровни химикали.
Специалистите съветват преди да си купите цитруси да обърнете сериозно внимание на етикетите.

цитруси

Обърнете сериозно внимание на етикетите

На някои от тях е написано, че кората не е годна за употреба. За съжаление обаче макар това правило да важи за по-голяма част от цитрусовите плодове предлагани на пазара, не винаги го пише на етикетите.

Химикалите, с които се обработват не само лимоните, а и останалите цитруси ги правят по-дълготрайни. По този начин те изглеждат свежо, когато пристигнат в магазина, макар и да не са съвсем пресни.

Най-лошото в случая обаче е, че за свежия им вид плащаме със здравето си.
Един от химикалите, с които се обработват корите на цитрусовите плодове се нарича имазалил. Той прониква през кората и достига до вътрешността на плода.

Вероятно е излишно да споменаваме колко е вреден за организма., тъй като на практика ние поглъщаме този химикал. Специалистите посочват, че най-малкото, което може да причини е дразнене на кожата, сълзене на очите и сърбежи.
Истината е, че всички химикали, с които се обработват цитрусите могат да причинят сериозни здравословни проблеми.

Последиците може да са много по-тежки, ако не е спазен карантинният срок след обработката на плодовете с химикали. За съжаление обаче крайният потребител няма как да знае това. Единственото, на което може да разчита е добросъвестността на търговеца, а такава май липсва.

Казано с други думи попадаме в един омагьосан кръг, от който няма излизане, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар