Мегз тръгва из страната да образова младите хора!

Мегз остави на заден план модата и се впусна в ново начинание. Миглена Каканашева вече се е отдала на нова кауза. Топ дизайнерката за малко ще изостави дрехите и ще обучава младите към пътя за успеха. [caption id="attachment_535077" align="aligncenter" width="394"]Мегз Мегз май сериозно се е заела с каузата си[/caption] Тя вече е получила покана от малкия град Симитли. Там ще учи младите хора как сами да си помогнат и да не разчитат на държава и на никой друг, освен на себе си. В социалните мрежи интерес към лекциите й са проявили 500 човека. Те са заявили своето присъствие на семинара. Като заинтересовани от това, което Мегз ще каже, са се отбелязали още 1200 човека.

Новината за новата мисия на Мегз раздели мнението на хората на два полюса. Едните адмирираха инициативата на амбициозната стилистка. Други са крайно негативни към новото й начинание. Тя обаче за първи път проговори за това, което ще прави в блога си „Дреме ми”.

Мегз разказа там, че когато за първи път я поканили деца да им говори, тя се зарадвала, но не била сигурна, че това е сериозно. По-късно се обадила общината и тя се почувствала отговорна да откликне и да говори пред младите хора. Тя дори има идея да се създаде младежка организация, която да решава проблемите на младите. И да разчитат на тези, които вярват в промяната като тях. „Тогава няма да се оплакваме, че държавата или града нищо не прави за нас. Ще вземем нещата в собствените си ръце и сами ще градим бъдещето си. Тогава ще искаме да останем в България”, съветва Мегз. Дизайнерката много сериозно е приела социалната ангажираност, след като претърпя тотална промяна във Вип Брадър. Трансформацията й към добро стана след една мисия, при която Мегз осинови бездомно кученце.А сега тръгна по градовете, за да съветва младите как да вземат живота си в ръце. Под постовете на брюнетката не липсват и упреци. Много майки питат Коко Шанел от Раковски дали на презентациите й ще има субтитри. Други я съветват да се показва малко по-разголена в гърдите. Но фактите са си факти. След всяко видео от срещите с младите има над сто гледания. И интересът към новото амплоа на Миглена Каканашева расте.