Тръмп и Путин след разговора за Сирия: Постигнахме единство и за Северна Корея!

Гласувайте за статията

Тръмп и Путин се договориха и за Северна Корея след разговора за Сирия

Тръмп и Путин за първи път постигнаха споразумение по ключови въпроси относно външната политика. Двамата лидери проведоха едночасов разговор по телефона, на който обсъдиха проблемите на Сирия, както и ситуацията в Северна Корея. Световните лидери заявиха, че са постигнали единодушие по ключови въпроси. И по всичко изглежда, че балансът на силите е постигнат, а двете страни от противници, вече са склонни да говорят за обединение.

Темата Сирия бе първиятт въпрос, който двамата обсъдиха. Владимир Путин сподели пред репортери, че са говорили изключително задълбочено по въпросите за външна политика. Той призна, че е информирал обстойно колегата си от САЩ за срещата с Башар Асад в Сочи.

Подобни продължителни дискусии между двете страни не е имало от години. След като започна нова студена война между САЩ и Русия, благодарение на разминаването в позициите между Путин и Обама, отношенията между двете страни бяха изключително крайни.

До сблъсъци не се стигна, а избирането на Тръмп сложи край на ледения период между двете държави. Според последните новини, двамата са били критични към ситуацията в Сирия, но са постигнали единодушие, че може да бъде сложен край на войната.

„Говорихме изключително сериозно за края на войната в Сирия. Също така, сериозно говорихме и за Северна Корея и Украйна“, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Владимир Путин от своя страна обяви, че е информирал колегата си по въпроса и за срещата с Турция, Иран и Сирия, която предстои. На нея ще се реши окончателно бъдещето на страната.

Руският президент също така е обсъдил ситуацията с президента на Египет, краля на Саудитска Арабия — Салман и премиера на Израел — Бенямин Нетаняху.

Тръмп и Путин се разбраха за Северна Корея и Сирия

Тръмп и Путин се разбраха за Северна Корея и Сирия

В разговора е било съобщено, че Асад ще участва в политическите реформи в Сирия. Все още не е ясно дали ще остане президент, или ще слезе от власт.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар