В Северна Корея човешкият живот не струва много, живееш за да постигаш целите, поставени от правителството

Вижте няколко факта за Северна Корея и ще разбере какво значи да се родиш там.

  1. Ако в света за начало на летоброенето се взема раждането на Христос, то в Северна Корея календара започва да брои от раждането на Ким Ир Сен. Затова там е 105 година.
  2. Според официално разпространената биография на Ким Ир Сен той се е родил на вулкан под две дъги. Като в същото всреме две нови звезди са се появили на небето. Смятат, че бившият им лидер е божи дар.
  3. Вместо да празнуват Коледа корейците отбелязват с празник рождения ден на Ким Ир Сен.
  4. И днес в Корея съществуват публичните наказания.Кошмарът да се родиш в Северна Корея (Вижте как живеят местните)
  5. В КНДР се работи на шестдневна седмица. Неделният ден е определен за полагане на доброволен труд в името на благото на страната.
  6. Ако осъдят севернокореец той изтърпява присъдата си с цялото семейство. Наказанието носи името „Наказание до три поколения”. И децата в следващите поколения са обречени на затвор.
  7. През 1996 година се въвежда забрана на жените да управляват велосипеди защото полата трябва да крие коленете. Панталоните за дамите не са позволени.
  8. Всеки севернокореец регистрира телевизора си. Предоставят им само три програми за гледане. Дори им блокират настройките за да не се изкушават да гледат друго.
  9. Във всеки дом трябва да има правителствено радио, което е забранено да се спира. Може само да се намали звука. Специални отряди следят дали се изпълнява заповедта да не се слушат забранени предавания. Наказанието за виновника е смърт.
  10. В Северна Корея са забранени дългите коси. Определени са 28 прически за подстригване, от които 10 за мъжете и 18 за жените, предават от blitz.bg.