Софи Маринова била причината Гринго да отиде в затвора!

Преди седмица гаджето на Софи Маринова бе арестувано. Тодор Давидов, по-известен като Гринго бе задържан в опит за изнудване на бизнесмен от Айтос. [caption id="attachment_529284" align="aligncenter" width="225"]Софи Маринова Софи Маринова ще носи вината, ако Гринго влезе в затвора?![/caption] Той и аверът му Стефан Сливков рекетирали търговеца на цветни метали за петдесет бона. И го заплашвали с убийство. Заради тези действия той бе задържан и ако истината излезе наяве Гринго най-вероятно ще търка наровете за осем години. Софи Маринова се яви в съда, за да защити гаджето си, но доста послъга. Тя заяви, че двамата с Гринго ходели по участия и си изкарвали парички.

Но една от версиите е, че любимия на ромският славей се замесил в крими делата заради нея. Справка в Търговския регистър разкрива, че Софка дължи около четиристотин бона на банки и фирми за бързи кредити.

Макар участията й да са почти ежедневни, а хонорарите внушителни, тя от години не обслужвала заемите си. Кредиторите предприели стъпки за събиране на дължимите суми и затова като мъжа в къщата Тодор Давидов решил да вземе нещата в свои ръце. Защото съдия-изпълнител вече запорирал две от фирмите на фолкаджийката. Към чалга фурията има поне две претенции. Едната е от банка, на която певицата дължи над триста бона. В тази сума се включвали кредита, главници, лихви, глоби и още 46 000 лева за дела и разноски към съдия-изпълнители. Отделно Софка дължала тридесет бона на фирма за бързи кредити. Сметките набъбвали с още толкова, заради адвокатски хонорари, такси за съда и наказателни лихви за невърнатите навреме пари. Юристи коментират, че много скоро ще бъдат извършен запор на недвижимото имущество на певицата. Тя имала апартамент от 187 квадрата в столицата и къща в Етрополе. Много скоро ще започнат процедури по продажбата им, категорични са адвокатите. За да се отърват от борчовете Софка и Гринго решили да организират концерт в "Арена Армеец" по повод 20-година на сцената. За целта трескаво започнали да търсят пари от роднини и приятели. Те не се оказали така услужливи. Двамата вярвали, че не само ще върнат парите към банките и банковите институции, но ще бъдат и на печалба. Само че гаранция, че ще изкарат пари нямало. Затова Гринго предприел този рискован ход. Те решили да изнудват бизнесмена от Айтос. Но след сигнал в полицията Гринго и приятеля му Стефан били арестувани.