Ким Чен Ун заплаши Тръмп: Ще си платиш скъпо за дързостта (Изстрелва водородна бомба?)

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун трябва да върви по пътя на мира, а не да се състезава с един луд, коментират в мрежата

Заядливата и безумна реторика на Доналд Тръмп на срещата на Обединените нации срещу Северна Корея  и Ким Чен Ун, предизвика яростни критики. Президентът на Америка заяви, че е готов да унищожи цялата държава, ако Пхенян нападне САЩ. Опасното му говорене успя да изкара от равновесие корейския диктатор. И колкото и да е краен Ким Чен Ун, докато Барак Обама бе на власт, той не изстреля нито една ракета, нито пък планира действителни военни интервенции срещу Вашингтон.

Въпреки че често заплашваше да взриви столицата, Ким досега не е предприемал толкова опасни действия. През последните няколко месеца обаче, отношенията му с Тръмп са в линията на все по-опасна риторика. И дори крайни действия.

Последната откачена реч на Доналд Тръмп на срещата на ООН, убеди окончателно Северна Корея, че разработването на мощно ядрено оръжие е правилното решение. Такава беше и реакцията на върховния лидер на Северна Корея Ким Чен Ун, който обяви, че ще защити нацията. Той се обърна чрез държавната агенция, за да коментира речта на Тръмп. Чрез лично изявление на английски език, както никога досега, Ким Чен Ун отговори. Той заяви, че „Доналд Тръмп ще плати скъпо за последните си коментарите в ООН“. Тръмп между другото каза, че САЩ напълно ще унищожат Северна Корея, ако бъдат принудени да защитават страната и нейните съюзници в региона.

Изявленията Доналд Тръмп накараха Южна Корея и Китай да настръхнат. Русия също се изнерви от твърденията на американския държавен глава. „Безумно е Северна Корея да се подвежда по реториката на един човек, който няма и понятие от политика или дипломация“, коментират в мрежата

Ким Чен Ун проговори за заплахите на Тръмп

Ким Чен Ун проговори за заплахите на Тръмп

Южна Корея и Китай също призоваха страната да седне на масата за преговори. А междувременно Тръмп все повече изглежда като безумец, който се опитва да предизвика световна война.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар