Съпругът на Меркел излиза от сянката – какво не знаем за Йоахим Зауер

Гласувайте за статията

Покрай изборите, които предстоят в Германия, личният живот на Ангела Меркел отново е на прицел.

Не че там има нещо кой знае колко интересно. В дома на Меркел, както и в отношенията й, цари консерватизъм. От 1998г. тя омъжена за Йоахим Зауер. Въпреки че от дълги години е на немската политическа сцена, все още има хора, които дори не знаят как изглежда съпругът й! А това е лично негово решение, подкрепено изцяло от канцлера.

Съпругът на Меркел е виден и уважаван учен по квантова химия. Именно заради научната си кариера той стои далеч от професионалния път на жена си. Просто не иска да бъде познат на широката публика като неин мъж, а с научните си постижения, които са не е едно и две. Така всеки е успял в своята сфера и никой не се чувства потиснат от другия.

Мъжът на Меркел не обича публичността

Мъжът на Меркел не обича публичността

Йоахим Зауер застава до Меркел едва веднъж-два пъти в годината, но задължително на Вагнеровия фестивал. А през останалото време е зает с по-важни дела с много по-голяма добавена стойност за човечеството. Затова и не е странно, че двамата се запознават през 80-те именно в Берлинската академия на науките.

Въпреки че са заедно от близо 20 години, двамата нямат общи деца. Професорът има едно от друга жена. Повече подробности от интимния им свят не достигат до широката аудитория. Знае се само, че обичат да разпускат от професионалните си задължения по планините. Въпреки че Йоахим всячески страни то политиката, Меркел го определя не само като своя сродна душа, но и като най-добрия си съветник с делата на страната, пише dw.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар