Магърдич Халваджиян осъди Слави Трифонов

Гласувайте за статията
„Господарите“ срещу „Седем осми“ в съда

„Не коментирам решенията на български съд“ – бе единственото, което Слави Трифонов е обявил по повод новината, която съобщиха продуцентите на „Господари на ефира“ вчера, че са спечелили дълга съдебна битка с „Шоуто на Слави“ – пише „България днес“. Решението на съда от 2 август 2017 г. е окончателно и без право на обжалване – отбелязва изданието.

Делото бе заведено от продуцентската компания на Слави Трифонов „Седем осми“ с мотива, че излъчвайки откъси от „Шоуто на Слави“ за скечовете на предаването, „Господарите“ са нарушили Закона за авторското право и сродните му права. ВКС постанови, че изпълзването на откъси от „Шоуто“ не нарушава авторските права.

„В изминалите години по спора са постановени 9 съдебни решения, болшинството от които приемат, че използването на откъси от „Шоуто на Слави“ е допустима от закона форма на хумористична критика, за която не е нужно съгласието на продуцента „Седем осми“ и заплащането на възнаграждение.

Решението на ВКС слага точка на спора, като приема, че в „Господарите“ се подлагат на критика лични и обществени недъзи, които биват осмивани, като по този начин постигат целта си – обсъждането на тези явления и тяхното отричане.
Зуека и Рачков, естествено, са доволни от решението, но най-доволен все пак е продуцентът на „Господарите“ Магърдич Халваджиян.

Слави не успя да спечели делото срещу „Господарите“

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар