Северна Корея развива ядрен туризъм? (Колко струва ваканцията там?)

Гласувайте за статията

Северна Корея май се кани да развива ядрен туризъм, кани туристи да видят страната отвътре

Северна Корея се отваря за света. Нещо повече — Пхенян планира да покаже на цял свят военната си мощ и то отблизо. Туристите на една от новите туристически агенции, ще имат възможност да видят колко е добре развито военното дело на страната. Достъп до секретни обекти няма да бъде разрешен, но все пак една от атракциите за посетителите ще бъде разходка из някои военни центрове в страната.

И докато някои се питат, дали Ким Чен Ун не е решил да развива ядрен туризъм, руска компания вече се кани да въведе първите си туристи, след отваряне на границите.

Пътниците обаче ще трябва да минат през строга проверка, преди влизането си в Северна Корея. Те трябва винаги да бъдат в компанията на своите екскурзоводи, които ще следят за „правилното поведение на туристите и ще гарантират тяхната сигурност.“ Заснемането на стратегически и военни обекти обаче е забранено /въпреки че са отворени за посещения/, а продължителни разговори с местното население „не се препоръчват“.

Северна Корея от началото на миналата година проведе 6 ядрени изпитания и дузина ракетни тестове. С което значително увеличи и напрежението на Корейския полуостров, въпреки резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

Изправено пред икономическите проблеми, които са усложнени с множество санкции, правителството на Пхенян иска да развива туризма. И то главно заради печалба, предава Ройтерс.

Най-скъпата 15-дневна обиколка струва около 1700 евро. Тя ще включва посещения на ферми, фабрики за минерална вода, будистки храмове, алпинизъм …

В офертата са включени и посещения на многобройните музеи, които са създадени от Ким Ир Сен.

Други обиколки с по-малко посещения, включват отпускане на плажа, самолетно шоу и дори фестивал на бирата.

Северна Корея откри туристическия сезон

Северна Корея откри туристическия сезон

Не е известно доколко тези пътувания ще бъдат популярни сред руснаците. Особено, като се знае, че те предпочитат да посещават Европа и Тайланд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар