Разпродават хотелите на Цветан Василев на търг

Гласувайте за статията
Банкерът Цветан Василев пробвал да прехвърли скъпарските имоти на подставени лица

Разпродажба на контролираната от Цветан Василев хотелска империя започват синдиците на фалиралата КТБ – пише „България днес“. След години дела и врътки от страна на скандалния банкер властите най-после успяват да си върнат контрола върху фирмата му „Сана Спейс Хотел Хисаря“ – отбелязва изданието.

Така първият актив, изваден на тезгяха, е 4-звездния хотел „Белмонт“ в курорта Пампорово. Според съобщения на честния съдебен изпълнител пететажната сграда на луксозния комплекс с площ близо 2000 квадрата е оценена на почти 5 млн. лева. Наддаването за имота предстои в началото на другия месец. Скоро след това предстоят търгове и за останалите активи на фирмата. Дружеството е част от империята на Цветан Василев и преди затварянето на трезора се сдобива с апетитни хотели и имоти в най-добрите туристически дестинации в България. Такива са хотел „Сана Парк Ризорт“ в курорта Св. св. Константин и Елена, къщи за гости „Тинтява“ и „Невена“ в с. Боженци и др.

След фалита на КТБ се изясни, че парите за сделките са осигурени чрез кредити за над 52 млн. евро. Впечатляващите суми са отпускани на кухи фирми, притежавани по документи от портиера Васил Дойчев, като целта е замитане на следите от страна на Цветан Василев, обявиха преди време синдиците на банката.

Хотелската империя на Цветан Василев отива на търг

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

3 коментара to “Разпродават хотелите на Цветан Василев на търг”

 1. Асен

  сеп. 11. 2017

  Тъкмо да спасят малко от заграбените пари от КТБ от този бандит!

 2. Додо

  сеп. 11. 2017

  Това е добре, ама не решава проблема напълно. Все пак Василев замъкна и много кеш.

 3. Костас

  сеп. 11. 2017

  Много правилно! Това е и поредното доказателство за схемите, които Цветан Василев е въртял, за да източва парите на вложителите в КТБ.

Добавете коментар