Каракачанов се уреди със зет като мед (Вижте голямата воеводска сватба в Боженци)

Гласувайте за статията

Каракачанов вдигна воеводска сватба на дъщеря си, младоженците били с национални носии

Краси Каракачанов като един истински патриот омъжи дъщеря си по стар български обичай. Сватбата на Деница и нейния възлюбен Никола била в полите на Балкана. В китното габровско село Боженци, което е етнографски музей. Женихът и булката се врекли във вярност един на друг облечени в народни носии. После се хаванали на голямото сватбено хоро.

Сватбената церемония трябвала да бъде тайна. Но както често се случва няколко дни преди събитието плъзнаха слухове за намеренията на младите.

Вицепремиерът бил очарован от зет си, който поискал ръката на дъщеря му. Бъдещия зет по стар традиционен обичай цъфнал в дома на политика и пред целия род помолил тъста си за благословия.

Краси Каракачанов не поканил на сватбата на дъщеря си нито един човек от властта. Въпреки, че самият той е част от управлението на държавата и то на възможно най-висок пост. Вицепремиерът почерпил най-близките си другари в парламента и то няколко дена след самата церемония.

Сашка Васева на сватбата в Боженци

На сватбата обаче била поканена дупнишката певица Сашка Васева. На къде без нея. А както се чу преди церемонията тя била една от близките сродници на зетя. Певицата и майката на Никола били първи братовчедки. Когато бъдещия зет на Каракачанов бил на една годинка дупнишката Мадона му станала кръстница в Рилския манастир, предават от електронното издание retro.bg.

Да вдигнат воеводска сватба било решение на младите. Изцяло по-стар български обичай венчавката се състояла в една старинна къща на фамилията в Боженци. Където посрещнали гостите си.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар