Русия с най-опасния затвор в света: Не е за вярване какво се случва тук!

Гласувайте за статията

Русия е с най-опасния затвор в света, направо не е за вярване какво се случва тук

Русия притежава най-опасния затвор в света — „Черни делфини“. И за него с основание казват, че пази ада на земята. Стотина пазачи са необходими, за да се гарантира постоянен контрол над затворниците и за да може на всеки 15 минути ту да се следят.

Руските затвори са известни със своята корупция, но някои са изключително строги. Пример за това е „Черни делфини“, разположен в огромна пустиня в Средна Азия, недалеч от границата между Русия и Казахстан. Около 900 пазачи вардят над 700 затворници, 24 часа на ден, за да не може никой да избяга.

Обикновено има повече затворници от охрана в затворите, но тук се пазят някои от най-известните престъпници в Русия. Един от тях е Владимир Николаев, осъден през 1997 г., поради двукратното убийство и канибализъм. Неговите съквартиранти в затвора с не са нищо по-добри, пишат от Business Insider. И припомнят, че затворниците тук са отнели около 3500 живота, което означава, че средно всеки затворник е убил по пет души. Затворниците са под 24-часов видеонаблюдение, а зад решетките са поставени стоманени врати. Затворниците живеят в своеобразни клетки вътре. По двама затворници споделят една килия с размер около четири квадратни метра. Хиляда души охрана са необходими, за да поддържат постоянен контрол над затворниците. И за да могат на всеки 15 минути, да проверяват какво правят.

По правило, когато един затворник излиза от клетката, той трябва да върви с наведена глава и да приеме, че това е още една от особеностите на комплекса. Затворниците носят и превръзки на очите, когато излизат, за да не могат да запомнят разположението на помещенията, което би улеснило бягството им.

Русия с най-опасния затвор в света

Русия с най-опасния затвор в света

Същите процедури се повтарят и по време на спорт. Силовите спортове са забранени, но все пак охраната държи всичко под око. Тъй като тук е най-опасния затвор в света.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар