Мая Манолова броила 100 бона, за да пребори рака

Гласувайте за статията

Омбудсманът Мая Манолова говори открито за битката си с рака, за да вдъхне кураж на други жени.

Но това, през което Мая Манолова е преминала, за да пребори коварната болест, определено не е по джоба на всеки. Пълното й оздравяване се дължи на доста скъпо лечение в реномирана германска клиника, една от най-добрите в онкологията – специално отделение за 100 милиона на болница „Хайделберг“.

Преди две години гръмна новината, че Мая Манолова, тогава председател на Народното събрание, е болна от рак на гърдата. Тогава тя запази пълно мълчание относно състоянието си. Заради това нейно решение някои решиха, че се е предала, а други – че няма смелост да говори за изпитанието, което живота й предлага. От тогава досега тя така и не коментира темата.

Реши да говори, обаче, покрай битката с рака на една друга известна дама – Нана Гладуиш. Мая Манолова я подкрепи морално, а логистично – нейната кампания „Една от осем“. Покрай тази инициатива омбудсманът се върна към кошмарния момент от живота си. Днес тя се води напълно излекувана, но на каква цена?!

Мая Манолова никога не е губила надежда

Мая Манолова никога не е губила надежда

Според запознати, червеното острие е прекарало в немската клиника цели два месеца, за да се стигне до ремисията. А средният престой там е половин месец. Заради продължителното лечение, неговата стойност е набъбнала до цели 50 хиляди евро. Само първата консултация със специалист е 2 бона, а всеки ден болничен престой с всички процедури е цели 500 евро, пише „Уикенд“.

Вероятно по тази причина Мая Манолова не е искала да се разчува за лечението й. Все пак, у нас има хиляди болни жени, които мечтаят да имат нейните финансови възможности, за да се излекуват. Сега омбудсманът  ходи на профилактични прегледи редовно, за да е сигурна, че всичко е наред.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар