Георги Любенов умори Михаел Шумахер преждевременно (Вижте нелепия му гаф)

Гласувайте за статията

Михаел Шумахер е жив, Георги Любенов се върза на фалшива новина и обяви смъртта му

Георги Любенов обяви, че Михал Шумахер е починал. Журналистът от БНТ стори скандален гаф. След като от бързане да е първи не провери верността на новината.

Докато водеше разговор тази сутрин с Антон Тодоров Любенов се довери на разпространявано в социалната мрежа съобщение, че немски пилот от „Формула 1” е напуснал този свят. Вместо да направи проверка на информацията водещият се набута сам в скандалната ситуация, предават от електронната новинарска агенция pik.bg.

Журналистическата професия изисква всяка новина щателно да се проверява. Но Любенов искайки да е номер 1 изстреля фалшивата новина. В капана, на която сам се набута. Даже изказа съболезнования на опечалените близки.

Тази невярна информация се разпространява из Фейсбук. Но Шумахер, който претърпя инцидент след каране на ски и е в кома от тогава е жив.

По последни данни от лекарския екип, който поддържа живота на седемкратния шапион от „Формула 1” при провеждането на мозъчни тестове е мигнал с очи. През последната седмица са му направени най-различни неврологични тестове. На които е дал положителен резултат. Все пак има надежда легендарния пилот да се събуди от комата.

Такава фалшива информация за смъртта на Шумахер се появи и преди три години в световните медии. Тогава пак го умориха. Такива фалшиви новини явно се правят с цел за трупане на посещения и голям посетителски трафик. Но те слагат черно петно на коректната журналистика. Което срива доверието във всички медии.

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар