Петър Младенов съвсем се пропил, след култовата реплика за танковете (Подробности)

Гласувайте за статията

Петър Младенов му отпуснал края след падането си от власт, вече не криел алкохолната си зависимост

Петър Младенов, който стана първия бг президент след 10 ноември обичал да си пийва. Но от приличие не смеел да надига чашата там където му падне.

След като подал оставка заради репликата си „Танковете да дойдат” бившия кадър на БКП спрял да се крие и започнал да посещава баровете. Където купонясвл чак до сутринта. Свидетели разкриват, че понякога си тръгвал последен от заведението.

Певицата Мери, която по онова време се подвизавала по нощните заведения твърди, че най често Петър Младенов се появявал в компанията на Боби Бец (милионер от времето на соца) , с когото обичали да си попийват и плащали да им пеят на уше.

Екс президентът бил чест гост на ‘Шератон”, ‘Ню Отани” или на  парк-хотел „Москва” където бил засичан да вдига наздравици с Добри Джуров, предават от електронното издание retro.bg.

Според съпартйци Младенов пиел редовно и при най-малкия повод, а често и без повод. Особено страшно ставало когато присъствали и руски другари. Чашите се пълнели до горе и до като се изчерпи наличния алкохол.

Самият Тодор Живков бил наясно с алкохолната зависимост на Младенов. За когото казват, че често ходел пиян на работа. Или пък се напивал сам в кабинета си.

По онова време партийният функционер бил известен с прякора си Пешо Мастиката, но не криел предпочитанията си към шотландската ракия.

Непрекъсната злоупотреба с високоалкохолните питиета му докарали проблеми със сърцето. Въпреки, че имал поставени 3 байпаса Младенов не спрял да се наслаждава на чашата.

В тайна се пази как по време на посещенията в чужбина му давали лекарства  да се съвземе от поредното пиянство, разкриват негови приближени от времето когато бил външен министър. Живков избягвал да му се доверява защото го смятал за лековат човек.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар