Мира Добрева потресена от болницата в Италия!

Мира Добрева не иска да си спомня за кошмара, в който попаднала в болница в Рим. В Древният град водещата на БНТ и съпруга на Жоро Торнев била на екскурзия със своя приятелка. [caption id="attachment_521669" align="aligncenter" width="261"]Мира Добрева Мира Добрева изживяла истински ад по време на тази екскурзия[/caption] Но по зло стечение на обстоятелствата телевизионерката била покосена от вечната си неприятелка мигрената. И оттук-нататък попаднала в ада. Защото нагледно видяла какво е това „италианско здравеопазване”. Вместо да й окажат адекватна и специализирана помощ, парамедиците я подложили на кръстосан разпит още от хотелската стая. Там тя била покосена от силни болки в главата си. Колкото и да им обяснявала, че страда от мигрена и иска нещо болкоуспокояващо, те я подложили на тест за наркотици. Тя не спирала да повръща от силни болки в главата, но те не я оставили на мира. И след като я качили на луксозната линейка, мъките й продължили. Лекарите проявили пълно безхаберие и я местели от помещение в помещение. Като не спирали да я питат защо е дошла в Италия, какво е правила и дали не е прекалила с пиенето и наркотиците. Колкото и да се опитвала изтощената Мира да им обясни, че не употребява нито едно от тези вещества, те отказвали да й повярват.

И не й давали нито лекарство, нито й слагали системи, за да спрат почти непрекъснатото й повръщане. И адски болки в главата, от които често губела съзнание.

Повече от шест часа лекарите не спират да я разпитват и да не й дават никакво лекарство, за да успокоят болките й. Тя била принудена да търпи непрестанното хокане на санитарките, които я местели от коридор в коридор и да я карат да повръща в...роклята си. Едва на десетия част от престоя й в болницата й сложили банка, която изтекла трудно. И малко облекчила състоянието й. Банката изтекла едва до 12-ия й част от престоя й в болница. И то за една обикновена мигрена. Като преди това я препратили в една стая, където се мятали и стенели, и крещели истински наркомани. Защото въпреки пробите във всеки кабинет, където попадала, лекарите в римския „Пирогов” не й повярвали, че не е съгрешила с наркотиците. „Накрая с радост напуснах това зловещо място. С цялата му объркана некомпетентност, нулево познание на английски език и безсърдечно отношение към чужденците. Точно обратно на ситуацията у нас. Въпреки че нямаме тяхната превъзходна апаратура и оборудване, сестрите и лекарите са много компетентни. И винаги реагират адекватно. И успяват да овладеят един пристъп на мигрена за два часа, а не за 12, както направиха в италианската болница! Това е истински радостен повод, че живея в България”, написа потресената Мира Добрева на личната си страница в социалната мрежа.