Лекари алармират: Жегите са адски, не правете това за нищо на света!

Гласувайте за статията

Лекари предупреждават да внимаваме в жегите!

Жегите настъпиха изведнъж и то рязко. След периода на чувствително захлаждане, на доста места в страната температурите удариха 40 градуса. Времето определено не ни е съюзник в момента, затова сами трябва да се грижим за здравето си.

жегите

Жегите стават все по-големи, затова спазвайте изрично съветите на лекарите за здравето си

Лекари не спират да алармират, че е добре да не прекарваме много време на открито през най-топлите часове на деня. Както и да не стоим на отворени прозорци у дома.

Най-добре е да проветряваме домовете си през цялата нощ и на другия ден около предиобед да затваряме плътно всички прозорци. Ако имате щори или плътни завеси, ги пускайте и няма да повярвате как ще задържите хладината в апартамента си.

Това, разбира се, е ако нямате климатици. Които също не са полезни през жегите. Никога не правете рязка смяна от твърде хладно с климатика, на твърде горещо като излезете навън. Дайте си известно време без климатика, за да настроите тялото си.

Лекарите съветват също в никакъв случай да не ядете мазни храни през горещото време. Забранени са всички пържоли и мазни риби, да не говорим за саламите и колбасите. Те са бич за здравето ни и особено за тези, които са склонни към хипертонични кризи.

„Яжте основно лека храни като зеленчуци и плодове. Те могат да бъдат в солидни количества, както и тараторът. Той е спасител в жегите. Пийте и много вода, поне 2-3 литра на ден, но без газирани напитки“, съветват специалистите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар