За Пабло Екобар няма човек, който да не е чувал, вижте най-малко известните неща за наркобарона
  1. Нека първо да представим Пабло Ескобар. Роден е през 1949 година в град Рионегро, Колумбия в семейството на фермер и учителка.
  2. Когато Екобар се жени за Мария Вайехо през 1976 година тя е едва на 15.
  3. Освен, че се е занимавал с крадени коли наркобосът е търгувал с крадени надгробни плочи,
  4. Картелът му през 80-те години внася в Щатите 80 процента от всичкия кокаин.
  5. Пабло Ескобар е с авторитет на масов убиец. Отговорен е за смъртта на повече от 4 000 човека. От които 1000 полицаи, 200 съдии и множество журналисти и държавни служители.Какво не знаем за Пабло Ескобар? (Вижте малко известни неща за наркобарона)
  6. За да стопи  болната си дъщеричка той изгаря 2 милиона долара.
  7. В имението си босът има впечатляващ зоопарк с хипопотами, жирафи, слонове и други екзотични животни. Хипопотамите и днес обитават мястото.
  8. Един от най-големите му страхове бил да не попадне  в американски затвор.
  9. За да промени закона за екстрадицията Ескобар бил готов да пати външния дълг на Колумбия. Който се равнявал по онова време на 10 милиарда долара.
  10. Въпреки ужасния си бизнес Пабло е известен с благотворителността си. Помага на бедни колумбийци като дарява пари за църкви, болници. Финансира строеж на стадиони и дава средства за хранителни помощи.
  11. Заради благотворителността си в Колумбия му казват Робин Худ, предават от електронното издание blitz.bg.
  12. На погребението на наркобарона в Маделин се струпват 25 хиляди човека. Повечето, от които лично са се възползвали от безкористната му финансова подкрепа.