16- годишният Трайчо стана шофьор на буса-убиец срещу обещана четирицифрена сума.
В неделя сутринта бус, натоварен с нелегални емигранти самокатастрофира на 98-я километър на АМ Тракия. За най-вероятнa причина за фаталния инцидент засега разследващите посочват заспиване на неговия шофьор. Той е бил непълнолетен и неправоспособен, но с мераци за бърза печалба.
Все още се изяснява откъде е тръгнал бусът и коя е била крайната му точка. Засега разследващите смятат за гара разпределителна изоставеното село Сив кладенец, което граничи едновременно и с Турция, и с Гърция.
Ясно е, че емигрантите са искали да стигнат до Западна Европа, но не по каналния ред. За съжаление, 9 от тях намериха смъртта си, а други 8 бяха настанени в болница.
[caption id="attachment_519072" align="alignnone" width="300"]Този бус взе живота на 16-годишният шофьор и деветима бежанци Този бус взе живота на 16-годишният шофьор и деветима бежанци[/caption]
Непълнолетният шофьор е бил поблазнен от предложените му 1000 лева за курса, който завърши в канавката на магистралата. Трайчо е бил една малка брънка от канал за трафик, ръководен от чужди граждани. Участниците в него тепърва ще се изясняват и ще бъдат обект на разследване, пише novini.bg.
16-годишния шофьор на буса с мигрантите има богато криминално досие. Последното му задържане е от януари за грабеж. Напоследък, подобни с инциденти станаха по-скоро рядкост, отколкото ежедневие. След издигането на оградата на границата с Турция, мигрантският поток към страната драстично намаля. Въпреки това, още има бежанци, които предпочитат да рискуват живота си, за да използват България като пряк път към Западна Европа.