Маги Халваджиян скандализира нета с тази истина!

Чалгата направила Маги Халваджиян богат. Сега дългокосият арменец лесно се прави на много възвишен и дава указания като тибетски гуру какво може и какво не. Раздава акъл наляво и надясно, без дори някой да му го иска! [caption id="attachment_518437" align="aligncenter" width="261"]Маги Халваджиян Маги Халваджиян милионер от чалгата[/caption] Ама се оказва, че половината му пък и повече от несметното му богатство идва именно от чалгата. В зората на демокрацията дългокосия арменецът натрупал пачки именно като е правил клипове на чалга звездите като Азис и Софи Маринова. Той е правил и клиповете на песните на „пеперудата” Кати, една от любимите любовници на мафиотския бос Жоро Илиев. Днес продуцентът Маги Халваджиян е един от най-богатите хора у нас. И върти много телевизионни формати и един куп предавания по медиите. Но в петия сезон на шоуто за имитация „Като две капки вода” той разреши чалгата. И първите имитации бяха на Софи Маринова и Милко Калайджиев. Най-жестоко под секирата му попадна именно ромския славей. Той я изкара много лоша, а чалга музиката такова зло, което едва ли не е причината нацията ни да се скапе тотално. А продуцента е правил клиповете на едни от най-емблематичните й клипове, като „Стари рани” и „Плачещо сърце”. Годината е 1998.

А това е времето на най-долнопробните клипове - певците се кълчат гнусно, без светлини, ефекти, светлини. Няма идея, няма нищо. Грозно, гротескно, опростачващо, ниско.

Но творчеството на Маги Халваджиян не спира дотук . Той върти клиповете на Азис, който по онова време е истинско явление. А визията му е на травестит от кабаре. Той е режисьор и на дуета на Слави Трифонов и Софи Маринова „Единствени”. С това парче гологлавият шоумен и поп фолк дивата участваха в Евровизия 2005. Той не отрича че е правил видеа с доста от чалга иконите от онова време. Клиповете му са около 500 на брой. Но твърди, че е работил като професионалист и те нямат нищо общо с противното и грозно звучене на чалгата. Само че тогавашните му клипове и видеа нямат нищо общо със сегашните. Облеклото и поведението на звездите в клиповете на Маги Халваджиян са повече от скандални и пошли. „Не може да твърдиш, че си професионалист, а да изключваш най-масовия жанр от шоуто си. Само защото ти и милото ти семейство не слуша такава музика. Ами като не слушаш, публиката слуша. Не може да се имитират безумията на Деян Неделчев-Икебаната, а да игнорираш изпълнители като Азис, Ивана, Галена, Глория и да ги заклеймяваш като нещо лошо”, не спират да недоволстват зрителите. Те искат да има повече имитации от попфолка и известни имена като Сашка Васева, Кондьо и др., които да разсмиват аудиторията. Заради което той вкара в третия сезон Азис. Но въпреки молбата на ромския славей да имитира Цеца Величкович, Халваджиян не се съгласил. Лепа Брена, която била гост в шоуто също искала нейна имитация дългокосия продуцент не се съгласил отново. Въпреки че вкара топ имена от чалгата като Преслава и сега, в последния сезон Десислава, продуцента не се съгласил да имитира такива изпълнители. „Прави се на много морален и все дава съвети как нацията ни да не простее. А всъщност си е бил баш любител на чалгата. Така си е изкарал доста дебелия комат”, не спират да го корят запознати.