Кристиан Костов напуска България

Гласувайте за статията
След фурора на Евровизия 17-годишният певец ще учи в САЩ

Младият изпълнител напуска България след второто си място на Евровизия – пише „Уикенд“. Още преди месеци младежът е приет в най-престижния музикален университет в САЩ, който му отпуска прилична стипендия, за да учи пеене и композиране – отбелязва изданието.

Кристиан Костов е приет в „Бъркли“ – най-престижният университет в САЩ. Една година обучение там струва 50 хил. долара. Момчето не разполага с тези пари, а баща му е готов да тегли огромен заем, за да финансира обучението му. Младежът обаче не иска да се заробва с лихви, които да плаща цял живот. Той води дълга кореспонденция с учебното заведение, което в крайна сметка отпуска стипендия, покриваща повече от половината от цената на обучението му.

Уговорката е, че ако покаже добър успех първата година, ще покрият всичките му разходи. Кристиан Костов все още е ученик. Той планирал да замине за САЩ още тази есен и за целта взима последните две години от средното си образование в една. Заради Евровизия обаче решава да отложи „Бъркли“. Там са готови да го чакат, но само до 2018 г. През септември догодина тийнейджърът си събира багажа и заминава отвъд океана.

Кристиан ще пробва късмета си отвъд океана

Междувременно смята да запише албум в България и да работи много. Предстоят му и изпити в училището в Москва, тъй като все още не се е дипломирал.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Кристиан Костов напуска България”

  1. дума

    май 18. 2017

    Извинявам се за допуснатата по горе грешка: вместо „дядо ми“ ,да се чете дядо му! Защото аз съм кръгъл сирак,нямам родители ,нямам и баби и дядовци.Всички са покойници!

Добавете коментар