Победителят от „Евровизия“ уличен в плагиатство, вижте кои го последваха

Гласувайте за статията

Финалът на „Евровизия“ 2017 вече е в историята, но коментарите не стихват.

Със сигурност топ темата на тазгодишната „Евровизия“ стана португалският победител Салвадор Собрал. неговото здравословно състояние, поведение на сцена и съмнения за победа от съжаление не стихват вече няколко дни. Но, оказва се, около неговото име се завихри и нов скандал. Самият изпълнител сподели, че песента, която спечели европейската подкрепа, е дело на сестра му.

У мнозина, обаче, се породиха съмнения дали отново зад победата не прозира плагиатство. Меломани веднага видяха прилики парчето на Хенри Манчини -“Moon River”, което е част от саундтрака на филма „Закуска в Тифани“. Победителят от „Евровизия“ не бе единствения, в чиято мелодия мнозина припознаха други.

Германия, Белгия, Кипър, Швеция са част от останалите държави, към чиито участници бяха повдигнати обвинения, че са си взели оттук-оттам вдъхновение. Вълната от обвинения в плагиатство тръгна от Русия, която бе дисквалифицирана от тазгодишния конкурс.

Победителят от "Евровизия" май е преписвал

Победителят от „Евровизия“ май е преписвал

Белгийската песен супер много прилича на парче, което бе представено миналата година на сцената на „Евровизия“. Хърватите пък бяха уличени, че са плагиатствали от саундтрака на хитовата анимация на Дисни „Замръзналото кралство“, пише novatv.bg.

Германците бяха уличени, че са изкопирали хит на Давид Гета, а сърбите – на Кейти Пери. Из световните медии се появиха коментари, че тези участници, които са били наясно, че няма как да са сред челните места, нарочно са плагиатствали, за да бъдат все пак отразени от някого. А „Евровизия“ все повече губи първоначалния си замисъл.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Победителят от „Евровизия“ уличен в плагиатство, вижте кои го последваха”

  1. Аз

    май 18. 2017

    Песента на победителя много напомня на „Чучулига“-„Skylark“ джаз-кавър в изпълнение на Dinah Shore.

  2. Аз

    май 18. 2017

    А съдбата на Салвадор напомня на тази на Bobby Darin-америански джаз изпълнител болен от сърце, който също има кавър на Skylark.

Добавете коментар