Бойко Борисов направи най-големия си реверанс към дамите в политиката.

Премиерът Бойко Борисов винаги е бил радетел за равноправие между половете. Последното му доказателство са дамите, назначени на ръководни държавнически постове. Преди няколко месеца той издигна Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ. Тя бе председател на предишното Народно събрание, а сега бе назначена за министър на правосъдието. Това я прави истински прецедент в родната история - първата жена на този пост, и то цели два мандата! Единствената подробност от безупречната й биография, за която всички зложелатели се хващат, е членството й в БКП. Цецка Цачева, обаче, не се поддава на критиките и старателно върши работата си, не зависимо на каква позиция е назначена. Тя е омъжена за своята ученическа любов, който е архитект. Двамата имат син, с когото се гордеят с пълно право. Наследникът им слави не само семейството, но и България по целия свят със своя ум и постижения.

Новият външен министър и вицепремиер и бивш правосъден Екатерина Захариева

също се определя като истинско чудо в модерната ни политическа история. Тя е част от администрацията от 2003г., а през 2009г. става заместник на регионалния министър Плевнелиев. Захариева се подвизаваше в президентската администрация и като служебен правосъден министър с два мандата, след което си спечели поста и в редовния втори кабинет на Бойко Борисов след оставката на Христо Иванов. Освен в кариерата си, юристката е повече от успешна и в личния си живот. Тя е омъжена да успешния и доста заможен архитект Ангел Захариев, който се занимава с едни от най-крупните проекти у нас. Затова външната ни министърка може да си позволи наистина висок стандарт на живот, с който често се набива на очи, най-често по-отношение на дрехи и аксесоари. Но е похвално, че не се занимава само с харченето на парите на мъжа си, а е наистина успял професионалист, пише retro.bg. [caption id="attachment_516973" align="alignnone" width="300"]Амазонките на Бойко Борисов не веднъж се доказаха Амазонките на Бойко Борисов не веднъж се доказаха[/caption] Лиляна Павлова също наскоро бе широко коментирана заради скъпите си чанти, които не отговарят на депутатската й заплата. Тя стана емблемата на знаковото за Бойко Борисов строене на магистрали. Затова и падането й от поста на регионален министър бе изненада за мнозина. Сега тя ще отговаря за българското председателство на ЕС, а след това със сигурност няма да остане капо. Павлова става мениджър само на 20 години, а след това успява успешно да лавира между министерския пост и малката си дъщеря и съпруга си.

Енергиен министър с втори мандат,

Теменужка Петкова също се нарежда сред мъжките момичета на Бойко Борисов. Тя бе замесена в скандал покрай АЕЦ "Белене", но премиерът публично се застъпи за нея. За да стигне до високия си пост днес, Петкова преминава през всички нива в администрацията за повече от 30 години кариера. Николина Ангелкова отново пое министерството на туризма. Тя успя да въдвори ред в тази сфера преди две години, като междувременно стягаше сватба. Но става ли дума за работа, амбициозната дама не се спира пред нищо. Това доказва и фактът, че така и не си взе и ден отпуск за сватбено пътешествие. С тези си действия Ангелкова спечели пълното доверие на Бойко Борисов и надали някога ще го предаде!