Атентатите в Париж печелят изборите на Марин Льо Пен?

Гласувайте за статията

Марин Льо Пен е на път да спечели изборите, заради атентатите в Париж

Националистическите настроения в Париж може и да спечелят президентското кресло на Марин Льо Пен. Европейската версия на Доналд Тръмп е на път да седне в Елисейския дворец, след трагедията снощи.

Както е известно, късно вчера вечерта в Париж бе извършен нов атентат. Неизвестен мъж стреля по полицейски патрул и уби двама полицаи. Третият е тежко ранен. Убиецът на ченгета е бил застрелян малко след това и се смята, че е член на ИДИЛ.

Радикалната групировка този път удари в района на Триумфалната арка, а атаката целеше за пореден път създаване на хаос. Фактът, че това се случва два дни преди изборите във Франция е изключително тревожно. Има опасения за атаки и в изборния ден.

По-рано днес бе установено, че името му е Карим Чеюрфи и е бил арестуван през февруари за заплахи срещу полицията. Преди това същият този човек отново е бил в центъра на атаките, като е заплашвал да извърши нападение срещу двама полицаи. И имал 15 годишна присъда за опит за убийство на двама офицери.

Междувременно политолозите побързаха да оценят не само човешките, но и политическите щети на трагедията. След атентата се смята, че Марин Льо Пен може да спечели изборите. Подобно развитие може да доведе до катастрофа не само за Франция, но и за ЕС. В чисто икономически план, по-бедните държави ще трябва да плащат изключително високи вноски за членство. А затварянето на френските и британските пазари може да представлява проблем за част от производителите в Източна Европа. От друга страна, спирането на еврото и въвеждането на граничните ограничения също е стъпка назад. Обединена Европа може да се противопостави на Турция, ИДИЛ, Саудитска Арабия и дори Русия, и САЩ.

Марин Льо Пен печели изборите във Франция след атентатите?

Марин Льо Пен печели изборите във Франция след атентатите?

Разединена Европа обаче може да повтори сценария от 14-ти век. Особено с неоосманската инвазия на Ердоган.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Атентатите в Париж печелят изборите на Марин Льо Пен?”

  1. дума

    апр. 21. 2017

    Древните римляни са питали„Кой печели“,а ние се питаме „Кой ѝ помага да спечели“.Кой и даде заеми,Кой е нейният идол,Кой създаде световният тероризъм? Как Кой? Коминтерна и неговия наследник!

Добавете коментар