Радан Кънев взе, че се оправда за провала на изборите с подкрепата за Зелените.
До пълно изтрещяване се докараха "психодесните" след тоталния крах на парламентарните избори и пълното им изхвърляне от политиката. Провалът на проекта на Радан Кънев го доведе до отчаяни действия по адрес на Зелените. Партията на Тома Белев се коалира в последния момент с Христо Иванов и "Да,България" и събра повече от "Нова република".
Това доведе Кънев до отчаяние и той заяви в национален ефир, че главатарят на Зелените е спечелил благодарение на подкрепата на "градските хора в София". А той не успя дори в родния Кърджали! Тази глупост на Радан, разбира се, не остана без отзвук и тотално очерни имиджа му на син лидер.
Кънев заяви в национален ефир, че загубата на "Нова република" по брой гласове от "Да,България" и Зелените се дължи на това, че конкурентите му в дясно са "автентични градски хора с твърд сериозен електорат". А, както знае, партията на псевдоеколозите е нищо повече от политически проект на кръга Капитал, който не пропуска избори, явявайки се в различни формати.

Но една тенденция остава постоянна - винаги резултатите им са от 0.3 до 0.6 %. На изборите през 2013 имаха 26 000 гласа, точно 0.6 %. Но на следващите получиха само 18 000, само за година спад с 8000 или около 30%. Дори искаха след този слаб резултат да си сменят името. Причината беше, че има три зелени партии и хората се бъркат.

На изборите на 26 март само Партията на Зелените се яви самостоятелно и събра цели 10 500 гласа. Със сигурност голяма част от тях е трябвало да бъдат за ПП "Зелените", които обаче се коалираха с "Да,България" на Христо Иванов и минаха някак незабелязано покрай вота. Партията на бившия правосъден министър е спечелила само 10-12 000 гласа от Тома Белев и неговите последователи.

Освен с изцепката за електората на Зелените,

Радан Кънев се изложи с възвеличаването им. Явно не е наясно, че именно заради тях в последно време думата "еколог" стана обидна, мръсна. А поводите са не един и два. Псведо-защитниците на природата са готови на всички за пари, дори да потъпчат интересите на гражданите и на самата природа. Хората ги разбраха какви са и затова те си останаха маргинална малка партия.

Няма спор, че Зелените по-скоро навредиха, отколкото помогнаха на Христо Иванов. Той се хвали със своя резултат, но ако не бе в коалиция с Тома Белев, сигурно щеше да е доста по-голям. Въпреки многото показни протести, псевдоеколозите май-май не са толкова обичани от народа.  Ако хората толкова харесваха Тома Белев, защо дори в родният му Кърджали получи обидно малко гласове, пише pik.bg.

[caption id="attachment_513726" align="alignleft" width="300"]На Радан Кънев Зелените са му виновни На Радан Кънев Зелените са му виновни[/caption]
А за Радан Кънев остава да продължи да търси причината за провала си другаде, но не и в себе си. Но едно е ясно, няма как Иво Прокопиев да прави три политически субекта и всичките да са успешни. Народът го е казал, от три стола на земята.
А пък Зелените, както се коалираха с врага на ГЕРБ Христо Иванов, сега пак ще обърнат палачинката. Все пак Бойко Борисов пак ще е на власт и ще раздава парите, които са основната цел на псевдоеколозите. Например, тези дни пак ще купуват лешояди по 40 000 евро единият. Както се казва, на печелившите честито.