Берлин отговори на провокациите на Ердоган: Прекалихте!

Гласувайте за статията

След дълго мълчане Берлин реши да проговори за Ердоган!

Германия отвърна на Ердоган. Чрез своя министър на външните работи, официален Берлин заяви, че турският президент Ердоган вече е преминал всякакви граници.

Той обвини германския канцлер Ангела Меркел в прилагане на „нацистки методи“. А това просто не можеше да бъде пренебрегнато.

„Ние сме толерантни, но не сме глупави. Ето защо, на турския си колега много ясно дадох да се разбере, че с такова отношение, границата вече е прекрачена“. Това заяви ръководителят на германската дипломация, Зигмар Габриел за германските медии.

Коментарите, които Ердоган отправи към германската държава и канцлера на страната Ангела Меркел, бяха наречени „шокиращи” .Изявлението бе направено от министъра на отбраната на Германия.

Многократно, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвиняваше западните страни и преди всичко Холандия и Германия в нацизъм. Повод за това се оказа решението им да не позволят протурска пропаганда, по повод референдума на 16 април. А в своето последно интервю той обвини германския канцлер Ангела Меркел, в използването на „нацистки методи“. Това негово изказване предизвика лавина от реакции в Германия.

„Сега използвате нацистки методи … срещу кого? Срещу моите турски братя в Германия и срещу братята министри“, заяви Реджеп Тайип Ердоган. Коментарът бе направен в обръщение, което се предаваше по турската национална телевизия. И съответно обиколи целия свят, предаде британската информационна агенция Ройтерс“.

Рязкото влошаване на отношенията между Германия и Турция настъпи неотдавна. Всъщност, след като германските власти забраниха провеждането на политически митинги на турски министри. И то в собствената си страна.

Последното, очаквано предизвика негативни реакции. И влоши отношенията между двете страни.

Проблем имаше и с Холандия. Амстердам също забрани агитацията на турски министри. Властите там бяха категорични, че няма да допуснат протурски агентури в страната си.

Това се случва в навечерието на предстоящия референдум в Турция за конституционни промени, с които ще се увеличат правомощията на турския президент.

Ердоган

Ердоган

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар