След Доналд Тръмп и Барак Обама, и на Владимир Путин му се налага да опровергава безумни слухове

Извънземно ли е Владимир Путин или безсмъртен? Ролята на Русия в избора на Тръмп доведе до бум на Путинологията. А безумните слухове за него са направо безкрайни. Ето и най-абсурдните от тях:

1. Владимир Путин е извънземен

Колкото и да не ви се вярва, тази теория се лансира най-вече отвъд океана. Покрай истерията, че Кенеди, Обама, Клинтън и дори Тръмп са рептилии, мнозина решиха, че и Владимир Путин е извънземен. Иначе просто нямало начин да управлява най-голяма държава в света толкова години.

2. Безсмъртен е

Тази теория има безумно много привърженици, след като снимки на президента бяха сравнени с тези на негови предшественици, на които той поразително прилича. Привидно в това няма нищо странно, ако не става въпрос за войник от Първата световна война, викторианец и дори придворен от ерата на Ренесанса. А за почитателите на граф Сен-Жермен, ще добавим, че и така теория има — руския президент всъщност е тайнственият Калиостро.

3. Правил си е пластични операции, за да остане млад

Всъщност тези теории може и да се базират на известна истина. На няколко пъти през годините президентът изчезва мистериозно, а от Кремъл упорито мълчат. След завръщането си той изглежда по-млад и без бръчки, което изненадва мнозина. Самият президент твърди, че се подмладява със здравословен живот и редовни тренировки. И дори сподели снимки как си "почиват" с Дмитрий Медведев в лятната резиденция край Черно море.

4. Руския президент е наследник на сръбските царе

Затова в Сърбия го посрещали като цар. Прилика между държавния глава и един от най-обичаните сръбски князе роди тези слухове. А топлите връзки между двете страни затвърдиха мнението, че лидерът на Москва може би е със сръбски царски корени. Доказателства обаче няма. [caption id="attachment_509276" align="aligncenter" width="526"]Безумни слухове за Владимир Путин се носят из мрежата Безумни слухове за Владимир Путин се носят из мрежата[/caption]

5. Заточи първата си съпруга в манастир заради Алина Кабаева

Това е най-безумния и най-бързо опроверган слух. Въпреки че бившата му съпруга се оттегли за известно време в духовна обител, тя бързо се върна към светския живот. А неотдавна сключи брак с един от най-големите бизнесмени в Русия. И в момента държи контрола върху енергийния сектор в страната. Кой каза, че бившите съпрузи не се обичат и не са приятели? [gallery ids="509275,509274,509273,509272"]